28 Jorge Rodriguez
  • El portaveu del PSPV-PSOE destaca que “enfront de la ruptura, existeix la política de l’enteniment, la del president Ximo Puig per a afrontar els grans reptes i els deutes històrics que pateix la Comunitat”

 

El portaveu del PSPV-PSOE, Jorge Rodríguez, ha valorat la trobada d’ahir entre el president XimoPuig amb el president del Govern Mariano Rajoy. La reunió en La Moncloa suposa, ha indicat, “l’evidència que enfront de la ruptura, existeix el diàleg”. “En un context de confrontació entre la Governe català i el d’Espanya, el que va demostrar el president Puig és que hi ha una altra via, la via valenciana, la que permet des del diàleg i en el marc democràtic defensar de manera ferma els drets de les valencianes i valencians”, ha indicat .

Rodríguez ha destacat que “els socialistes valencians hem demostrat que es poden arbitrar un altre tipus de mesures que permeten que cada vegada la gent se senta més a gust en un territori comú que és Espanya”, i en el cas concret de la Comunitat Valenciana, “que permeta afrontar els gran reptes i els deutes històrics”. En la trobada d’ahir el president Ximo Puig va posar damunt de la taula el problema valencià i el deute històric que arrossega la Comunitat Valenciana derivat per una infrafinançament que “ens ha estat asfixiant i ens discrimina”. Rodríguez ha posat en valor que “per primera vegada Rajoy va semblar obrir la porta a la condonació d’una part d’aqueix deute històric”.

En la reunió d’ahir, “Rajoy també va escoltar la necessitat d’atendre els problemes de infrafinançament que estan suposant un llast per als valencians i valencianes, així com la necessitat d’atendre els problemes de infrainversió”, ha indicat el dirigent socialista. “Per als socialistes valencians és important tenir aqueixes tres portes obertes”,  però sobretot, ha conclòs Rodríguez, “ és rellevant l’evidència que hi ha dues formes de fer política: la de la ruptura o la de l’enteniment, del treball en comú per la millora de l’interès general”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE