160125 López  RDP

El diputat socialista destaca, entre les iniciatives que el grup ja ha presentat en el Congrés, la PNL perquè el govern en funcions engegue el procés de reforma del sistema de finançament autonòmic

Els socialistes recorden que encara que el govern estiga en funcions l’administració no ho està i cal seguir avançant en la reforma del procés

València, 25/11/2015. – El diputat socialista en el Congrés, Julián López, ha comparegut avui en roda de premsa per a explicar algunes de les mesures que el grup socialista ja ha presentat en la Cambra baixa perquè segons ha incidit, “encara que el govern estiga en funcions, el Congrés i el Senat han d’estar treballant i presentant iniciatives, perquè no estan en funcions”.

En aquesta línia ha incidit en la intensa activitat parlamentària que des del grup socialista i concretament els diputats valencians estan duent a terme amb la presentació d’iniciatives “bàsiques i fonamentals per a la nostra terra, com és la reforma del sistema de finançament de les Comunitats Autònomes”.

Sobre aquest tema, Julián López, ha recordat que es tracta d’una reforma que des del mes d’octubre està paralitzada i per tant urgeix que el govern en funcions es pose a treballar. Per tot açò, ha instat al govern en funcions al fet que “done les indicacions oportunes perquè, en el marc de l’administració s’acceleren tots els treballs tècnics i s’elaboren tots els informes oportuns per a desenvolupar la reforma de la LOFCA i del model de finançament autonòmic per a la seua posterior tramitació en el Consell de Política Fiscal i Financera”.

El dirigent socialista ha incidit que encara que el govern està en funcions “l’administració no ho està, ni els funcionaris, ni els vicedirectors, ni directors generals”, per açò, ha subratllat, la importància d’avançar en el treball previ perquè “ens va a permetre estalviar molt temps”.

Sobre la Proposició No de Llei presentada pel grup a Madrid, el diputat socialista ha remarcat que es tracta d’una iniciativa on s’arreplega el que deu ser la reforma del sistema de finançament autonòmic i per tant, “es corregisquen els dèficits de finançament de les comunitats i en la qual tots els espanyols, visquen on visquen, tinguen accés als mateixos nivells de servei públic. “Aquest deu ser l’objectiu de la reforma del sistema de finançament autonòmic corregir el dèficit de finançament i garantir la igualtat de tots els espanyols en l’accés als serveis públics”, ha subratllat.

El dirigent socialista també ha volgut repassar la resta d’iniciatives presentades pel grup socialista i que són molt necessàries. Així ha destacat algunes com, restablir el subsidi de desocupació per a les persones entre 52 i 55 anys; la creació d’una llei de segona oportunitat, “de veritat i no com la que ha fet el PP que es concentra en les grans empreses i ignora a les xicotetes empreses i a les famílies”; recuperar el pla concertat que, segons ha explicat, “és el mecanisme que té l’Estat per a ajudar a finançar els serveis socials dels ajuntaments”. Sobre pobresa energètica ha assenyalat “el desmantellament de les centrals nuclears així com l’establiment d’un Pacte d’Estat per a reformar el sistema elèctric i afavorir l’autoconsum”. A més també ha citat l’elaboració d’un projecte de llei de nacionalitat, “que reconega els drets dels immigrants de segona generació”; la modificació de la llei de dependència “per a eliminar totes les retallades que ha establit el PP i poder reincorporar al règim de la seguretat social dels cuidadors familiars de les persones en situació de dependència”; així com derogar la llei mordassa o crear mesures que garantisquen la igualtat salarial entre homes i dones, entre altres.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE