Julian Lopez (11 2014)

El portaveu d’Economia en Les Corts, Julián López, ha criticat que aquest govern “és ràpid a l’hora de ficar la mà en la butxaca a majors i discapacitats amb noves taxes però no ho és amb els bancs i ara paguem les conseqüències”

El diputat socialista i portaveu d’Economia en Les Corts, Julián López, ha assegurat avui que “la decisió del TC no és més que la conseqüència de la incompetència del govern del PP, un govern que fins a quan rectifica s’equivoca”. Així s’ha manifestat després que el Tribunal Constitucional haja declarat nul l’impost sobre dipòsits de la Comunitat Valenciana, ja que considera que el seu fet imposable coincideix amb el de l’impost estatal, la constitucionalitat del qual ha confirmat. Per al diputat socialista, “si el PP de la Comunitat haguera acceptat establir aquest impost quan ho vam proposar els socialistes al desembre de 2012 podríem haver-ho aplicat abans que entrara en vigor l’impost estatal” i, segons ha explicat, “ara tindríem dret a una compensació íntegra de l’import de l’impost autonòmic en ser substituït per l’estatal”.

No obstant açò, ha lamentat que com el PP “no va voler, com el govern valencià es va demorar un any a aplicar-ho i ho van posar en vigor més tard, ara solament tenim dret a ingressar la part de l’impost estatal que li toca a la Comunitat i que és un 90% més baixa”. Per tant, ha advertit que açò va a suposar “una pèrdua de 200 milions d’euros en ingressos per a les arques públiques de la Comunitat i, en conseqüència, 200 milions d’euros menys per a l’educació, per a la sanitat i per als serveis públics”.

Davant açò, López ha assenyalat que “estem davant un govern que ni quan rectifica és capaç d’encertar, un govern ràpid a l’hora de ficar-li la mà en la butxaca als majors i els discapacitats establint noves taxes però que, no obstant açò, es va retardar a l’hora d’establir un impost als bancs i ara es troba que va a perdre 200 milions d’euros de recaptació com a conseqüència d’eixe retard”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE