López Pleno

El responsable d’Economia i cap de llista per Alacant, Julián López, ha advertit que en altres autonomies no s’ha produït una pèrdua de treballadors actius com a la Comunitat “però és que ací les polítiques del PP han castigat als qui més dificultats tenen”

El responsable d’Economia del PSPV i cap de llista per Alacant, Julián López, ha assegurat avui que “la mínima rebaixa de l’atur que intenta vendre el PP no respon a una vertadera creació d’ocupació perquè, segons ha indicat no va parella a l’augment de llocs de treball”. En aquest sentit, ha explicat que “la realitat és que milers de valencians i valencianes estan abandonant el nostre mercat laboral” per diversos motius “bé perquè es traslladen a una altra comunitat o a un altre país, bé perquè s’han desanimat i han deixat de buscar un lloc de treball” i, per tant, “ja no són considerats aturats en les estadístiques”.

No obstant açò, el responsable socialista ha recordat que “aquest fenomen” no s’ha produït en altres autonomies, ja que, mentre en el mercat laboral valencià “existeixen 61.100 treballadors actius menys que quan el president Fabra va arribar al Palau o 97.600 menys que quan va esclatar la crisi; en comunitats com Andalusia o Canàries hi ha més treballadors actius que fa quatre o sis anys”. Davant açò, ha exigit al PP que es pregunte “per què en aquests anys la nostra Comunitat ha perdut treballadors actius mentre unes altres els han augmentat”. Al seu judici, “açò té molt a veure amb la política del PP que ha castigat més a els qui més dificultats estaven afrontant i li ha fet la vida més difícil als qui ja estaven en una situació molt dura”.

Per tot açò, Julián López, ha advertit que les polítiques de Fabra “no creen ocupació, sinó que redueixen l’atur a força d’expulsar treballadors del mercat laboral valencià” mentre “la reforma laboral de Rajoy degrada les condicions laborals dels qui aconsegueixen un lloc de treball”. Segons ha explicat, “molts ciutadans comproven que una ocupació no els dóna per a viure i que ara com ara un lloc de treball no garanteix el benestar, és a dir, que mantenir o aconseguir una ocupació solament dóna per a anar fent i a penes cobreix les necessitats bàsiques”.

D’altra banda, el responsable socialista també ha volgut destacar “altres dades negatives del mercat laboral valencià”, ja que, segons l’última EPA, “més de la meitat dels joves valencians es troben aturats i el 64,7% de les persones que no tenen un lloc de treball porten més d’un any buscant-ho”. De fet, ha denunciat que la valenciana és la “tercera comunitat amb un percentatge més elevat”. A més, ha destacat que “la taxa de temporalitat de la Comunitat Valenciana és de les més elevades entre totes les autonomies, aconseguint el 27,5%, la qual cosa representa 3,3 punts percentuals més que la mitjana d’Espanya (24,2%)” i, pel que fa al treball a temps parcial, la proporció de persones ocupades amb un lloc de treball d’eixes característiques (18,9%) supera àmpliament la mitjana espanyola (16,1%). Finalment, López assenyala que “l’augment de la temporalitat i del treball a temps parcial ha vingut acompanyat, a més, per una caiguda generalitzada dels salaris, la qual cosa ha acabat dibuixant una accentuada deterioració de les condicions dels treballadors”. “Avui dia, tenir un lloc de treball no garanteix el benestar; les classes mitjanes treballadores s’han empobrit i les seues aspiracions s’han vist frustrades”, ha conclòs.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE