Julián López

El responsable socialista d’Economia i candidat per Alacant demana a Moragues que aclarisca “a quines butxaques es refereix quan diu que els diners on millor està és en els de la gent”

El responsable d’Economia del PSPV-PSOE i candidat per Alacant, Julián López, ha assegurat avui que “l’única cosa que està en l’ADN del PP, que ha de ser el mateix de Rodrigo Rato, és la confusió i l’engany”. Així, ha qualificat de “sorprenent” l’evolució de Juan Carlos Moragues, “qui va arribar al Govern valencià com un tècnic sense perfil polític i s’ha convertit ara en el gran hooligan de les polítiques del PP, el partit que sempre anuncia rebaixes fiscals en campanya i puja els impostos després d’eleccions”.

De fet, ha recordat que “tots els impostos que ara diu que va a baixar els ha augmentat molt més en els últims quatre anys”, mentre ha posat com a exemple el cànon de sanejament, que ha crescut entre un 20 i un 40% en aquesta legislatura, segons la grandària del municipi. López, que ha volgut eixir al pas de les declaracions realitzades en una entrevista publicada avui pel conseller d’Hisenda i número tres de la llista del PPCV a les eleccions autonòmiques, li ha demanat que aclarisca “a quines butxaques es refereix quan diu que els diners on millor està és en la butxaca de la gent, doncs en els últims dies hem sabut que el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, dedicava bona part del seu temps a comptar bitllets d’origen desconegut”.

Al mateix temps ha volgut subratllar que el fet que el conseller avale expressament la gestió de Rus amb les seues paraules “posa de manifest fins a quin punt s’ha mimetitzat amb l’entorn” i ha apuntat que “esperem que també assumisca les responsabilitats polítiques que es deriven del cas”.

“Els valencians no necessitem salvadors”

El candidat socialista ha assegurat que “els valencians i valencianes no necessitem salvadors” i ha recordat que l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, “ja deia que ell era el salvador de la Comunitat Valenciana, enfront de l’alternativa d’esquerres, i ara fins al seu partit renega d’ell”. Per açò, ha qualificat també de “patètica” la “obsessió de Moragues pel PSPV”, al mateix temps que ha incidit que “les eleccions es guanyen gràcies als vots dels qui et recolzen, però es governa per a tots”.

López ha posat l’accent que l’encara conseller “no es va presentar a les eleccions anteriors i encara ocupa un càrrec de responsabilitat en el Govern valencià, per la qual cosa hauria de tenir present que el missatge de la por no està a l’altura d’un membre del Consell”, al mateix temps que li ha instat al fet que “si parla de les propostes fiscals d’altres partits almenys hauria d’explicar-les tal com són i no tractar d’enganyar als ciutadans”.

Per al responsable socialista “la por de la que parla Moragues no és més que una projecció del seu propi pànic, el que ha de sentir quan pensa que la derrota del PP va a permetre que isquen a la llum tots els escàndols que el Consell està ocultant”. De fet, ha recordat que la Generalitat “és l’única administració que està sent investigada per la Comissió Europea per falsificar els comptes púbics”, per la qual cosa “el conseller d’Hisenda careix de legitimitat moral per a parlar de corrupció mentre oculta documents de l’expedient al grup socialista, a pesar que els hi hem sol·licitat a través dels canals parlamentaris oportuns”.

Finalment, ha destacat que “aquest assumpte no se saldarà sense responsabilitats” i ha advertit que “si l’expedient se salda amb una sanció sobre la Generalitat, acudirem a totes les instàncies legals perquè siguen els responsables els qui la paguen amb el seu patrimoni perquè les trampes, la desídia i la incompetència del Consell no poden costar-nos als valencians ni un sol euro”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE