El candidat socialista per Alacant al Congrés dels Diputats, ha respost a Bonig destacant que “comparar el dèficit de finançament que pateix la Comunitat amb un sorteig de loteria és senzillament inacceptable” i ha instat al PP a recolzar els pressupostos plantejats pel Consell “que per primera vegada reflecteixen que el nostre dèficit d’ingressos està originat en el mal finançament que rebem de l’Estat”

València. 31/10/2015.- El candidat socialista per Alacant al Congrés dels Diputats, Julián López, ha volgut eixir avui al pas de les declaracions realitzades per la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, pel que fa als pressupostos presentats pel Consell. Així, ha assegurat que “comparar el dèficit de finançament que pateix la Comunitat amb un sorteig de loteria és senzillament inacceptable”, al mateix temps que ha matisat que “la loteria et toca o no en funció de la sort, però en el cas del finançament parlem de justícia i equitat”. De fet, ha remarcat que “no es tracta de tenir sort, sinó que rebem, d’una vegada per sempre, el que ens correspon després d’haver patit un maltractament per part de l’Estat durant dècades”.

López ha afirmat que, després de les declaracions de la líder del PP valencià, “no ens estranya que aquest problema no s’haja resolt en 20 anys”. A més, ha recordat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, mantindrà una reunió amb Rajoy dilluns que ve “i no li va a demanar un bitllet de loteria, sinó un tracte just cap als valencians i valencianes”, al mateix temps que ha insistit que “no es tracta de tenir sort, sinó que l’Estat ens tracte com a la resta d’espanyols”.

Per açò, ha instat a Bonig a reflexionar i a recolzar “uns pressupostos que, per primera vegada, reflecteixen que el dèficit d’ingressos que pateix la Comunitat Valenciana té el seu origen en el finançament que rebem de l’Estat”. En aquest sentit, ha assenyalat que “durant els últims anys, els pressupostos que el Consell enviava a les Corts ocultaven un problema d’infrafinançament” i ha apuntat que “ho amagaven darrere de venda d’immobles o solars que mai es realitzaven, impostos sobre els bancs que mai van aplicar, augments de recaptació per taxes que mai es materialitzaven o de bestretes de l’Estat que mai arribaven”.

No obstant açò, tal com ha ressaltat López, els pressupostos elaborats pel Consell per a 2016 “posen de manifest que és impossible prestar uns serveis públics adequats sense comptar amb un finançament equiparable al que reben la resta de comunitats autònomes”, ja que reflecteixen el dèficit de finançament de l’Estat “i inclouen recursos que hauríem de rebre, com a mínim, per a acabar amb ell”. Per açò, ha assenyalat que “esperem que el PP valencià els recolze i se sume a l’exigència d’eixos 1.325 milions d’euros en ingressos quan d’aquí a uns mesos s’òbriga el procés de negociació del sistema que Rajoy va anunciar dues vegades, primer en 2014 i més tard en 2015, però que s’ha negat a engegar”.

En qualsevol cas, “si a Bonig no li agraden aquests pressupostos esperem tenir la possibilitat de dialogar amb el seu partit les esmenes que presente”, ha apuntat el candidat socialista, qui també ha advertit que “no acceptarem cap que supose retallades de serveis públics, tancaments de col·legis o centres de salut, així com rebaixes d’ajudes per a dependents”. De la mateixa manera, ha assegurat que “tampoc acceptarem esmenes que suposen la prolongació de la desídia i l’abandó en què es troba el parc d’habitatges de la Generalitat, com a conseqüència de la gestió de l’anterior govern, mentre hi ha persones que s’estan quedant sense un sostre sota el qual viure”, així com “aquelles que pretenguen substituir els ingressos que hauríem de rebre de l’Estat per una pujada generalitzada d’impostos, perquè els valencians i valencianes no han de pagar la falta de finançament”.

López ha posat l’accent que “no pretenem que Bonig reconega l’avanç que suposen aquests pressupostos quant a la lluita contra els desnonaments o la pobresa energètica, així com l’augment de beques per a menjador, la gratuïtat de medicaments per a pensionistes de rendes baixes, el suport a la I+D+I i l’impuls de l’ocupació per a joves”, però ha afirmat que “sí esperem que siga conseqüent amb els compromisos que ha assumit i se situe del costat dels valencians i valencianes en l’exigència dels ingressos necessaris per a sufragar eixes polítiques”. Finalment, ha demanat a la líder del PPCV que “ens explique per què en calcular el pes de la despesa social no inclou els recursos destinats a ocupació i formació ni els dirigits a habitatge, com si entenguera que eixes polítiques no tenen caràcter social”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE