Manolo Mata
El síndic socialista en Les Corts destaca que la mesura atorga “rang legislatiu a l’inici del curs escolar” que es va a desenvolupar “amb normalitat i respectant la voluntat de les mares i pares, així com dels centres educatius”

Adverteix al PP que les traves que intenta posar “són pedres en un camí sense sentit”

El síndic socialista en Les Corts valencianes, Manolo Mata, ha declarat hui que “el Consell ha demostrat que compleix amb la legalitat, que compleix amb la voluntat de les mares i pares, però sobretot, compleix amb el futur de les xiquetes i els xiquets de la nostra Comunitat”. El dirigent del PSPV-PSOE s’ha referit així a l’anunci de la Generalitat del Decrete Llei de plurilingüisme per a xiquets de tres anys que garanteix l’opció triada per les famílies. “Hi ha un compromís ferm i decidit que els plans educatius garantisquen que els estudiants, en acabar l’educació obligatòria, siguen trilingües”, ha indicat Mata.

La mesura anunciada hui per la Generalitat reflecteix que “el curs va a començar amb normalitat” i “no es va a causar cap perjudici, no va a haver-hi cap alteració”, de manera que, ha afegit Mata, “totes les traves que posa el PP, són pedres en un camí que no tenen sentit”. L’aprovació del Decrete Llei, ha explicat el síndic socialista, “fa que li atorguem un rang legislatiu a l’inici del curs escolar i els alumnes i alumnes de 3 anys, que són els qui realment estan afectats pel decret del plurilingüisme, van a començar les seues classes com ho van sol·licitar les seues famílies i atenent a la voluntat dels centres”.

El dirigent socialista ha celebrat la decisió del Govern de Ximo Puig que “garanteix que els nostres alumnes sàpien perfectament anglés, castellà i valencià” i enfront de el “alarmisme injustificat que sempre intenta generar el PP”. Mata ha fet una crida “tanta a la comunitat educativa com a la societat en el seu conjunt perquè d’aquí a uns anys puguem estar orgullosos de tenir joves trilingües que han estudiat en l’escola pública”.

Per al també vicesecretari general del PSPV-PSOE, “el futur d’aqueixos xiquets i xiquetes passa per mantenir la nostra llengua, la nostra educació, la nostra cultura, obrir-se al món a través de l’idioma més parlat que és l’anglès i tenir un coneixement perfecte del castellà”. “Est és l’objectiu i l’aposta decidida del president XimoPuig”, ha conclòs.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE