MANOLO MATA
  • El síndic socialista remarca les decisions adoptades pel Consell en aquesta matèria i recorda la proposta de la Generalitat per a canviar la Constitució Espanyola que permeta a cada autonomia decidir la seua forma d’organització provincial

    El sotssecretari general del PSPV-PSOE i sindic socialista en Les Corts valencianes, Manolo Mata, ha valorat hui la proposta que han fet altres formacions polítiques sobre el futur de les diputacions provincials. En aquest sentit, Mata ha recalcat les decisions que ja ha pres la Generalitat en aquesta matèria i s’ha mostrat partidari de “aplicar rigor polític i jurídic per a tractar el futur de les institucions provincials”. Per al sindic socialista, “aquesta discussió jurídica i política no es pot improvisar ni resoldre d’una plomada”.

    En este sentit ha recordat que “el Govern valencià té dues importants decisions adoptades en l’àmbit de les diputacions provincials”. La primera d’elles, tal com ha assenyalat Mata és “una reforma de la Constitució Espanyola que possibilite que cada autonomia s’organitze en aquesta qüestió”. En segon lloc ha recordat que el Consell treballa en la Llei de Governs Locals que ha qualificat de “més ambiciosa, més ajustada a dret i més raonable que qualsevol proposta que hagen fet altres partit respecte a la coordinació amb les diputacions”.

    Mata s’ha mostrat a favor que les diputacions no mantinguen competències que són exclusives de la Generalitat, no obstant açò ha criticat que es pretenguen “eliminar d’una plomada, sense coordinació i sense haver fet un treball polític previ les competències de les diputacions”.

    El dirigent socialista ha posat en valor el treball desenvolupat des de la Diputació de València amb el tetrapartit “en coordinació i sintonia amb la Generalitat”, com ha succeït amb l’engegada del programa XarxaLlibres. Per contra ha denunciat el “frentisme polític que s’ha fet des de les diputacions governades pel PP, com Alacant i Castelló, i que dificulta la col·laboració”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE