Manolo Mata

El síndic del PSPV demana a Rajoy que estudie els seus informes i oferisca “solucions per al nostre futur que garantisca la igualtat dels nostres estudiants amb els de la resta d’Espanya

El dirigent socialista qualifica d’ “insòlit” el recurs d’un col·lectiu educatiu contra la decisió de baixar la ràtio en alguns col·legis i que “permetrà millorar la qualitat de l’assistència que ofereixen els professors”

 

El síndic socialista en Les Corts, Manolo Mata, ha destacat hui que “és el propi Ministeri d’Educació qui acredita que l’infrafinançament ens asfixia i impedeix que els nostres alumnes puguen estudiar en igualtat de condicions que els d’altres comunitats autònomes”. El dirigent socialista s’ha referit a l’informe del Sistema Estatal d’Indicadors d’Educació, publicat ahir pel Ministeri d’Educació, que revela, per exemple, que a la Comunitat Valenciana només podem gastar en educació la meitat que al País Basc.

“Criticar l’infrafinançament no és un problema retòric”, ha indicat Mata. “Les dades ja ens van dient que les nostres xiquetes i xiquets no poden estudiar en igualtat de condicions” ha indicat Manolo Mata per a qui “les xifres revelen que la reforma del sistema de finançament és una urgència que no admet més retards”. En aquest sentit, i respecte a la visita que fa aquest cap de setmana Mariano Rajoy a un acte del partit a València, Mata li ha instat al fet que “vinga amb l’informe ben estudiat i isca d’ací amb solucions per al nostre futur que ens garantisca la igualtat absoluta dels nostres xiquets i xiquetes amb els de la resta d’Espanya”.

Malgrat estar lluny de poder gastar el que s’inverteix en altres comunitat autònomes en Educació i després d’anys de “retallades salvatges”, Mata ha assegurat que “estem remuntant i s’està millorant molt la qualitat educativa, gràcies a l’acció del Consell i de la labor de la comunitat educativa, els professors, els alumnes, els pares i les organitzacions de l’àmbit educatiu”.

Recurs per la baixada de ràtio en alguns col·legis
D’altra banda, el dirigent socialista també s’ha referit al recurs presentat per la Federació Espanyola de Religiosos de l’Ensenyament-Centres Catòlics de la Comunitat Valenciana (FERE-CECA) i Federació d’Educació i Gestió de la Comunitat Valenciana, contra la baixada de ràtio en alguns municipis. Per al portaveu socialista en Els Corts “és intolerable que algunes organitzacions facen hooliganismo ideològic en lloc de defensar a les nostres xiquetes i xiquets”. Considera “insòlit” que un col·lectiu educatiu porte als tribunals una decisió que cerca “augmentar la qualitat educativa en les nostres aules” i retrau que “només per raons ideològiques critiquen que es baixe la ràtio d’alguns col·legis de 25 a 23 alumnes per classe”. Per a Manolo Mata, “com menys alumnes hi haja, millor serà l’atenció dels professors” i ha demanat “major complicitat de tota la societat valenciana en l’àmbit educatiu perquè les nostres xiquetes i xiquets s’estan jugant el seu futur”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE