Manolo Mata Pleno
  • El grup socialista en Els Corts presenta una Proposició No de Llei per a exigir al Govern que les entitats locals puguen reinvertir el seu superàvit i acusa al PP de presentar una iniciativa ‘in extremis’ que no servirà per res mentre prevalga la Llei d’Estabilitat Pressupostària

El Ple dels Corts Valencianes ha aprovat hui una Proposició No de Llei presentada pel grup socialista a la qual s’ha sumat una esmena del grup Podem per a exigir al Govern de Rajoy que “amb caràcter inajornable i per la via d’urgència”, adopte les iniciatives legislatives necessàries que permeten als ajuntaments reinvertir el seu superàvit sense haver de generar ingressos, tal com se’ls exigeix en l’actualitat, i amb l’únic límit de no posar en risc la seua estabilitat pressupostària.

Durant la defensa d’aquesta PNL el portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata, s’ha referit a la presentació “in extremis” per part del PP d’una iniciativa en aquesta línia sobre la qual ha assegurat “és un parany i un altre engany del PP als ajuntaments”. Així ha explicat que el PP s’ha vist obligat a presentar aquesta PNL després que en el Congrés dels Diputats els grups parlamentaris votaran a favor que els Ajuntaments puguen disposar del seu superàvit.

“El PP s’ha vist obligat a introduir aquest afegitó en els PGE2017 de forma enganyosa i tramposa”, ha denunciat Mata qui ha assegurat que “s’han limitat a aprovar el mateix que ja feren en els PGE2016 i en pressupostos anteriors, amb l’única novetat que el romanent de tresoreria del 2017 en projectes no executats es podria prorrogar fins a 2018 però sempre sota les regles de la Llei d’Estabilitat Pressupostària”. “Han enganyat una altra vegada als ajuntaments perquè no hi ha possibilitat que les entitats locals puguen disposar del superàvit de 2017” ha explicat Mata qui ha recordat que “mentre no hi haja canvis en la Llei d’Estabilitat Pressupostària no ho van a poder fer”.

D’aquesta manera Mata ha denunciat que el PP present aquesta PNL “ara, de forma ràpida, in extremis, mentre durant anys han contribuït a aniquilar la potència i les grans possibilitats dels Ajuntaments perquè així ho han volgut”. “Els grans sofridors de l’estructura de l’Estat de Rajoy i el PP han sigut les autonomies i els ajuntaments” ha recordat Mata. “L’austericidi dut a terme pel Govern del PP ha permés que els únics beneficiats durant anys hagen sigut els fons voltors, operacions borsàries i els beneficiats amb l’amnistia fiscal.”

Finalment ha instat al PP al fet que si de debò volen ajudar als Ajuntaments, ajuden a canviar la Llei d’Estabilitat Pressupostària perquè siguen les entitats locals, “les que millor coneixen als ciutadans i han demostrat que saben gestionar ben puguen disposar del superàvit per a emprendre obres, crear ocupació, i atendre les necessitats dels ciutadans i ciutadanes”. “Si han vingut per a marcar-se el punt que acaben amb els problemes dels ajuntaments, és mentida”, ha asseverat Mata.

 

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE