Mata – DebatCV
  • El sotssecretari general del PSPV-PSOE assenyala que al PP li resulta “intolerable que la Comunitat tinga una senda de progrés permanent que beneficie cada vegada a més gent”
  • Mata destaca l’esforç del Govern de Pedro Sánchez per canviar el model de finançament: “Sánchez coneix de primera mà les nostres necessitats i anhels”

 

València, 06/08/2018. – “El PPCV s’ha demostrat igual d’inútil per als interessos dels valencians i valencianes tant amb Mariano Rajoy al Govern d’Espanya com ara amb Casado en l’oposició”. Així s’ha expressat el sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, després de les crítiques dels ‘populars’ a l’Executiu de Pedro Sánchez citant d’exemple el rebuig del PP al Congrés a la modificació del sostre de despesa que “haurien suposat 220 milions d’euros més per a la Comunitat per millorar la sanitat, l’educació i la dependència”.

Segons ha explicat Mata, “ni amb Rajoy al Govern ni amb Casado en l’oposició els mals de la Comunitat tenen remei si els ha de solucionar el PP” i ha indicat que el problema dels ‘populars’ és que “els resulta sens dubte intolerable que la Comunitat tinga una senda permanent de progrés que beneficia cada vegada a més gent” i que amb dos mesos de Sánchez en la Moncloa s’haja “avançat més en la nostra millora econòmica que en els set anys en els quals va estar Rajoy”. “Per més d’un milió de persones hem baixat els impostos, no hi ha copagament farmacèutic per a un milió i mitjà, els nens i nenes no paguen llibres de text i es resolen les ajudes de la dependència al dia”, ha enumerat el dirigent socialista per posar en relleu que “avui aquesta és una comunitat que està a anys llum de la qual ens va deixar l’anterior govern del PP”.

Respecte al Govern del PSOE, el també síndic en Les Corts ha destacat que ja s’hagen celebrat dos Consell de Política Fiscal, que Sánchez s’haja reunit amb diversos presidents de governs autonòmics i que es vaja a reunir amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a la volta de vacances; un fet que mostra, en opinió de Mata, “l’esforç que està fent aquest Govern per canviar el model de finançament”. “Sánchez coneix de primera mà quines són les nostres necessitats, quins són els nostres anhels i què necessitem sortir del pou de ser la comunitat pitjor finançada”, ha indicat Mata al mateix temps que ha indicat que “és cert que les liquidacions dels últims anys van millorant” i amb això els ingressos de la Comunitat.

Mata també s’ha referit a la petició del PP que el president de la Generalitat, Ximo Puig, convoque eleccions al més aviat possible: “La seua ànsia de demanar eleccions és seguir amb la seua senda d’autodestrucció, però almenys blindant-se en les llistes fins que des de Madrid els ordenen una altra cosa”. Segons ha explicat, “els ritmes electorals els fixarà el Botànic, però el dia d’hui no hi ha raons objectives per convocar eleccions perquè estem permanentment millorant les dades econòmiques, polítics i socials respecte als últims anys i hem de continuar”. “Una altra cosa –ha afegit- és que canvien les condicions, però qui no està legitimat per demanar-ho és el PP”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE