Manolo Mata
  • El sindic del grup socialista recorda a Hernando que “no ofèn qui vol, sinó qui pot” i qualifica de “impresentable” que un dirigent del PP nacional “vinga a la Comunitat a burlar-se dels valencians”.
  • Mata assenyala que “si pretenia burlar-se dels cognoms que acaben en –ig l’única cosa que ha aconseguit és riure’s en la cara de la pròpia Bonig”

“L’única cosa que ha aconseguit Hernando és fer vergonya”, amb aquestes paraules el portaveu del grup socialista en les Corts, Manolo Mata, ha contestat a “l’intent de burla” del portaveu del PP en el Congrés, Rafael Hernando, sobre el cognom del president Puig abans de recordar que “no ofèn qui vol, sinó qui pot i en aquest cas ni la major part dels seus han recolzat aquesta esperpèntica gràcia”. Mata ha lamentat, açò sí, que “el respecte i la dignitat al president de tots els valencians i valenciana siga alguna cosa que ni coneix ni entén un personatge de la mena d’Hernando que ha arribat fins i tot a burlar-se de les víctimes franquistes en altres ocasions” i ha qualificat de “impresentable” que un dirigent del PP nacional “s’atrevisca a vindre a la Comunitat a tractar-nos com un poble del que riure`s i burlar-se obertament”.

“El muñidor del que ha sigut el pitjor pressupost de la història per als valencians, que no incrementa les nostres inversions, que no té en compte el nostre pes poblacional, que ens pica quant a finançament per càpita i que ens margina quant a infraestructures ha tingut la poca vergonya de vindre a la Comunitat a riure’s de nosaltres i açò, més enllà dels comentaris sobre els cognoms del president Puig, no anem a permetre que quede impune”, ha continuat el portaveu de Les Corts abans d’afegir, açò sí, que “si l’única cosa que pretenia era burlar-se dels cognoms típics valencians acabats en –ig l’única cosa que ha aconseguit és reiure’s en la cara de la pròpia Bonig”.

En qualsevol cas, per a Mata “la importància no la ténen els seus intents de burla, sinó les falsedats que s’ha permitit pronunciar” i ha recordat que “tots i cadascun dels euros que es transfereixen del Govern d’Espanya són nostres”. “No deguem de res a ningú i és més, el PP l’única cosa que està fent és obrir i tancar al seu antull uns diners que són nostres”, ha recriminat Manolo Mata en relació al FLA i abans d’advertir-li al PP que “lliçons sobre Sanitat i Educació a aquest Consell el PP no li va a donar cap perquè si a la Comunitat Valenciana funcionen és precisament per anar en contra de les polítiques de Rajoy”.

Així, Mata li ha recordat que el Govern de Puig està invertint en els tractaments contra l’hepatitis C que ells van deixar fora; està modernitzant tots els mitjans de diagnòstic i i ha universalizado la sanitat, malgrat els intents del PP de portar aquesta decisió al Constitucional. A més, quant a Educació des del PSPV han incidit que “ha sigut precisament un govern d’esquerres el que ha aprovat llibres de text gratuïts per a tots, baixat les ràtios, obert menjadors escolars a l’estiu i ampliat les beques de transport i de comerdor.

“Per què ha de venir un personatge d’aquesta mena, el senyor Hernando, a una comunitat de gent honrada a preguntar en què ens gastem els diners?” s’ha preguntat Mata per a qui “bastava que Hernando mirara al seu al voltant perquè li aclariren on va ser els diners dels valencians”. “Però si vulgues li recordem que va ser a aeroports sense avions, a disbarats de F1, a la Copa Amèrica o directament a les butxaques de Corretja, el Bigotes i Gürtel”, ha apuntat abans d’assenyalar que “és una pena que llavors Hernando no preguntara als seus companys de partit pels diners públics de tots els valencians i valencianes, encara que potser és perquè li semblava bé la destinació i ara es queixa que vaja destinat a serveis públics educatius i sanitaris”.

D’aquesta forma, Mata ha reiterat que “l’ambaixador de Rajoy a la Comunitat ha fet el ridícul més espantós” i ha insistit que “açò no és una colònia d’un senyor feudal, ni un poble del que ningú s’haja de burlar”. “La dignitat i el respecte als valencians està per encimia de qualsevol ideologia i de qualsevol partit polític. O hauria d’estar-ho”, ha conclòs Mata.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE