Mata

El síndic del PSPV-PSOE destaca que “cap de les tres forces polítiques va a fer malabars per a frenar la necessitat d’un govern de progrés que substituïsca a 20 anys del règim del PP”

Mata remarca que els socialistes “hem crescut en vots”, mentre que “altres forces que pensaven que dos més dos sumaven cinc han vist que sumen tres i mig”

València, 21/12/2015. – El síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, Manolo Mata, ha apuntat aquest matí que “els ciutadans han volgut que ací hi haja un govern de progrés sòlid i estable, i cap de les tres forces polítiques va a fer jocs malabars per a frenar la necessitat d’un govern de progrés que substituïsca a 20 anys de règim del PP”. De fet, ha recordat que així ho han ratificat els diferents líders de Compromís i Podem, al mateix temps que ha assenyalat que “haurem d’actuar amb el que tenim, però sí tenim la garantia que açò no va a alterar ni una coma els termes del Pacte del Botànic

Per a Mata, “ha quedat clar que els ciutadans quan voten en eleccions autonòmiques ho fan en clau autonòmica i quan voten generals ho fan en clau de generals, ningú es posa ja una samarreta i no se la lleva fins que acaben tots els processos electorals o s’enfada amb alguna força política”. En aquest sentit, ha destacat que “els socialistes hem crescut en vots, malgrat que hem baixat una mica en percentatges”, mentre ha subratllat que “altres forces polítiques que creien que dos més dos sumaven cinc han vist que sumen tres i mig; aquella que donàvem per amortitzada després de grans escàndols sobreviu i la que es plantejava com a emergent i que anava a menjar-se al partit de la dreta no ho ha aconseguit”.

D’aquesta manera, ha assegurat que “com a socialista estic molt content que en el parlament espanyol hi haja una majoria d’esquerres que reconeix la pluralitat de l’estat espanyol, i a partir d’ací veurem com es configura un possible Govern en el que crec que estaríem en condicions ací de pujar-nos en un micro bus tots els portaveus i explicar-los com es gestiona açò de la pluralitat i l’engegada d’un Govern de progrés”, al mateix temps que ha assenyalat que “ha sigut molt complicat”. De fet, ha remarcat que “avui estem en Les Corts iniciant els tràmits parlamentaris per a aprovar el pressupost”.

Sobre la possibilitat que hi haja canvis en el Govern de la Generalitat i a preguntes dels periodistes, el síndic socialista ha recordat que “la competència o no de canviar consellers és del President i de moment no sembla que estiga descontent o vulga canviar consellers”. En aquest sentit s’ha referit a les declaracions que ahir va realitzar el portaveu de Podem en Les Corts, Antonio Montiel, en un programa de televisió en el qual va assegurar que “no volia ser conseller”. “És una especulació que mai ha estat sobre la taula” ha assenyalat Mata després de recordar que “hi ha un acord de tres forces polítiques, dues d’elles estan en el govern i una fora, i algun dia podria plantejar-se l’eventualitat de si poguera participar o no, però no crec que avui siga la seua pretensió”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE