El síndic socialista ha recordat que “Canal 9 era una televisió en la qual la paraula Gürtel no es pronunciava, que reflectia una realitat que gens tenia a veure amb la resta de mitjans i on els informatius s’elaboraven des del despatx del president de la Generalitat”

Mata: “Avui iniciem un nou camí i el primer pas és tornar a ser amos del servei públic”

El portaveu del grup socialista en Les Corts, Manolo Mata, ha assegurat avui que “la llibertat informativa és l’única garantia d’un poble”. Per aquest motiu, ha instat a la resta de grups polítics, sobretot a Ciutadans, a votar a favor de la Proposició de llei per a la recuperació del servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat, que s’ha debatut aquest matí en la cambra parlamentària.

En aquest sentit, ha manifestat que “avui estem assistint a alguna cosa insòlita, ja que el PP sembla haver convençut a Ciutadans perquè els substituïsca en aquest debat, perquè el seu objectiu és aconseguir que la societat no recorde el que ha passat”. Per açò, i davant la posició plantejada pel grup parlamentari que encapçala Carolina Punset, ha assenyalat que “Ciutadans hauria de plantejar-se el seu joc polític, perquè no és possible que isca avui a oposar-se a una llei que únicament planteja demanar un gran perdó col·lectiu, perquè amb nocturnitat i traïdoria el PP va eliminar alguna cosa que era estatutària i constitucional”.

Per aquest motiu, ha recriminat al portaveu d’aquesta formació que “han pujat ací a agafar una posició política en la qual justifiquen el balafiament de RTVV, l’espectacle del seu tancament i qüestions com els nomenaments que es van dur a terme en la cúpula de la radiotelevisió pública valenciana”, mentre ha recordat que “Canal 9 era una televisió en la qual la paraula Gürtel no es pronunciava, que reflectia una realitat que gens tenia a veure amb la resta de mitjans de comunicació i on els informatius s’elaboraven des del despatx del president de la Generalitat”.

Finalment, Mata ha subratllat que “avui iniciem un nou camí, i el primer pas és tornar a ser amos del servei públic”, per a després resoldre altres qüestions, com és la situació en què encara es troben els treballadors de l’ens. Així, ha incidit que “açò no és un joguet, és un sector econòmic de primer ordre” i ha instat a Ciutadans a reconsiderar la seua posició “perquè estem facilitant que els valencians tornen a tenir un servei públic que mai van haver de perdre”. Per açò, ha remarcat que “si no recuperem el senyal i el servei públic no podem plantejar cap model”.

La proposta s’ha aprovat finalment amb 52 vots a favor i 41 abstencions.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE