Mata Corts

El portaveu socialista posa en valor la labor del President per a aglutinar a tots els partits en la defensa d’un nou model de finançament

Sobre el procés d’acostament que entre l’AVL i la RACV el dirigent socialista assegura que “és el moment de posar fi a un trist episodi de la nostra vida política, social i lingüística”

València, 16/02/2016. – El portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata, que ha comparegut en roda de premsa després de la Junta de Síndics, ha valorat la reunió que el President de la Generalitat ha mantingut aquest matí amb tots els grups parlamentaris en el Congrés i en el Senat i ha volgut posar en valor l’esforç del president per a aconseguir aglutinar a tots els partits en la defensa d’una posició comuna. “Ara sabem que tots els diputats i senadors d’aquesta Comunitat recolzen la gran necessitat d’un nou sistema de finançament i d’accelerar totes les qüestions que ens estan bloquejant econòmicament”, ha assenyalat.

Mata ha insistit que no es tracta d’una acció aïllada sinó que és un pas més que cal sumar a la convocatòria de fa uns mesos que va permetre que tota la societat civil valenciana, rectors, empresaris, sindicats, es reuniren amb el suport de tots els grups polítics. En aquesta línia ha reiterat que es tracta de “un compromís que va més enllà d’una mera fotografia perquè estem en el procés de composició d’un govern i per tant, -ha apuntat-, eixe compromís es va a estendre a la legislatura si hi ha govern”.

Sobre l’absència de la senadora Rita Barberá, el portaveu socialista ha qualificat de “menyspreu a tots els valencians i valencianes” i per tant ha assegurat “és causa suficient perquè Isabel Bonig li exigisca la seua dimissió immediatament perquè si no ha acudit és perquè no li ha donat la gana i açò és faltar a la voluntat d’aquesta cambra que és qui l’ha nomenat”.

“La seua absència aquest matí el que manifesta és que ja no és senadora, que ella està en un altre tema i que no està representat als valencians i valencianes i per tant la seua única resposta a la seua actuació és la seua dimissió” ha manifestat Mata, després de recordar que “els seus problemes judicials, les seues compareixences formen part de la seua intimitat i del seu partit però el que no pot fer és no acudir a la cambra que li està pagant per a representar als ciutadans i no pot deixar d’acudir a la trucada del president de tots els valencians i valencianes”.

Derogació Llei Mordassa

Durant la roda de premsa el portaveu socialista ha anunciat que un dels temes que es portaran al Ple de la setmana vinent serà la derogació de la Llei Mordassa. Així ha explicat que a través d’una PNL es va a instar al Parlament espanyol a què es pronuncie sobre aquest tema i ha recordat que “el PSOE és l’únic partit que ha pogut presentar un recurs d’inconstitucionalitat per a impulsar la seua derogació”

Acostament AVL-RACV

El portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata, també s’ha referit a la polèmica suscitada en els últims dies respecte a les declaracions del degà de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, Federico Martínez Roda i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. En aquest sentit, ha assenyalat que “els socialistes estem observant amb passió i entusiasme el procés d’acostament” i ha considerat que “és el moment de posar fi a un trist episodi de la nostra vida política, social i lingüística”. Mata ha reconegut l’actitud “valenta” del degà de la RACV i ha reclamat a totes les forces polítiques que recolzen aquest procés d’aproximació “sens dubte”. “Esperem que pròximament es tanque aquest trist episodi de la nostra autonomia”, ha conclòs.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE