WhatsApp Image 2018 07 17 At 14.28.54
  • El síndic del PSPV assenyala que “l’aigua d’Espanya és dels espanyols i les espanyoles” i que ha d’anar “a qui més la necessite, en aquest cas, nosaltres”

“L’aigua és l’oxigen de gran part de la nostra economia, des de l’agricultura fins al turisme, i no anem a renunciar mai a tenir tota l’aigua que necessitem”. Així s’ha manifestat el síndic del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, en la roda de premsa posterior a la junta de portaveus de la càmera autonòmica en referir-se a l’esborrany que va fer públic el dilluns el govern de Castella-la Manxa.

“L’aigua d’Espanya és dels espanyols i les espanyoles, no de les comunitats autònomes”, ha defensat Mata qui ha explicat que per al seu repartiment “ha de regir el principi que siga para qui més la necessite, i nosaltres la necessitem més que ningú”. Per al portaveu dels socialistes en Les Corts, l’esborrany del memoràndum presentat el dilluns “es fa en clau de Castella-la Manxa però cal llegir-ho en la seua integritat”. Així, ha explicat que el propi text “no renuncia al fet que els mínims de reserva a partir dels quals no hi hauria transvasament es puguen incrementar”.

Mata ha agraït al govern de Sánchez així com a l’anterior executiu de Rajoy per “fer els transvasaments d’emergència que necessitem perquè l’aigua per a aquesta comunitat és, a més de la importància que suposa l’aigua en qualsevol altra regió, l’oxigen de gran part de la nostra economia” i ha posat en valor la importància de l’agricultura en el sud de la província d’Alacant, una zona considerada com “l’horta d’Europa”.

En un altre ordre de coses, el dirigent socialista ha explicat que en la Junta de síndics s’ha aprovat que el ple del pròxim dimecres vaja a debatre la proposta per a reformar el Debat de Política General que se celebrarà al setembre. Així, ha indicat que aquesta modificació permetrà “racionalitzar” el debat i evitar “nits sinistres on el PP presentava 1.000 propostes de resolució”, moltes de les quals, ha recordat, estaven incompletes, ja aplicades o que no es podien executar i que feien “incompatible” la conciliació laboral de periodistes i personal de la càmera i li llevaven qualsevol interès de la ciutadania al debat”.

“Ni llei mordassa ni gens que se li semble perquè el PP va a poder presentar els seus 1000 propostes de resolució repartides en 12 pel que aconseguirem que el debat es normalitze”, ha expressat Mata. “L’any passat decidim tots, atès que el PP es negava a renunciar als seus 1000 propostes, a votar-les en contra, i va ser bastant còmode perquè acabem de seguida, però em sembla més raonable que fem un debat normal i la gent sàpia que es fa i s’acorda ací”, ha assenyalat.

Finalment, Mata també ha anunciat que la junta de síndics ha acordat que el ple debata el decret llei que ajusta el Pressupost de la Generalitat de 2018 amb els Pressupostos Generals de l’Estat recentment aprovats. Aquesta actualització, ha assenyalat, va a suposar “un gran benefici” per als permisos de paternitat així com actualitzar les taxes de reposició sobre la base del pressupostos “pel que després d’anys d’austeritat i austericidio que en el sector públic es jubilava la gent i no es podien cobrir les places, ja es va obrint la porta a la normalització de la situació de la funció pública valenciana”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE