180706 Mata CEN
  • El sotssecretari del PSPV-PSOE critica que el president del PP parla de llibertat “igual que ho fa Viktor Orban a Hongria: llibertat per tancar fronteres als necessitats, empresonar a gais i lesbianes i tancar mitjans de comunicació”

    Manolo Mata recorda que el Consell està apostant per donar “llibertat alliberadora” perquè la gent puga estudiar, aconseguir un treball digne o que els joves abandonen els “infraempleos

 

València, 22/8/2018.- “Lliçons de Pablo Casado a la Comunitat Valenciana, ben poques”. Així de contundent s’ha mostrat el sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, davant la visita del president del PP a València en recordar que “al marge de qualsevol problema personal, la seua última decisió política és una mostra d’indignitat que té en haver mostrat el seu suport al primer ministre d’Hongria, Viktor Orban, recusat pel Parlament Europeu per no complir les regles democràtiques”.

El dirigent socialista ha respost les paraules de Casado i Bonig reclamant lliberteu ressenyant que “Orban també parla de llibertat a Hongria: llibertat perquè els hongaresos puguen tancar les fronteres als més necessitats, llibertat perquè els rics puguen seguir abusant per ser encara més rics, llibertat per tancar a presó a gais i lesbianes o llibertat per tancar mitjans de comunicació crític” i ha afegit que la societat en què es reflecteixen Casado i Bonig no és la que volem els valencians i espanyols que ens caracteritzem per ser acollidors, treballadors i honrats.

És per això que Mata ha valorat la “llibertat alliberadora” practicada pel Consell front “al concepte de la dreta de llibertat per a uns pocs a costa del benestar de tots”. “La dreta parla de abaixar o suprimir impostos com el de donacions, successions i patrimoni que l’única cosa que fan és privilegiar al 0,4% de valencians que paga aquest impost enfront de les mesures del Botànic que aposten per donar llibertat perquè la gent en comptes de cobrar la desocupació puga tenir un treball digne o perquè els joves no cobren en infraempleos sinó que perceben salaris equitatius als d’altres treballadors mitjançant el programa Avalem”, ha explicat.

“Aquí la qüestió és que no va haver-hi eleccions perquè hi ha un projecte a culminar i cada setmana hi ha més gent que s’està veient beneficiada per les polítiques del Consell“, ha remarcat Mata. Així mateix, ha animat a “no perdre ni un dia” i a “continuar augmentant les beques, creant aules perquè l’educació infantil siga universal i gratuïta, rebaixant les taxes universitàries perquè la igualtat d’oportunitats siga una realitat, fomentant polítiques d’ocupació per als majors de 55 anys i recuperant els drets perduts durant dues dècades de retallades i privatitzacions”. Amb tot, ha assegurat que “l’important és que les classes mitjanes i les classes treballadores, totes aquelles persones que s’aixequen cada matí a treballar puguen veure que el futur dels seus fills seran millor”.

Finalment, el també síndic dels socialistes valencians en Les Corts ha recordat que el PSPV “ha defensat sempre” la necessitat d’una reforma del model de finançament que “porte els ingressos que són justs per a la Comunitat”. “El president de la Generalitat és abans president de tots els valencians i valencianes que secretari general del PSPV i ha demostrat durant aquests tres anys que on ha anat ha estat la veu dels valencians reivindicant un finançament just”, ha explicat Mata.

“Ja està bé que els primers que es van esborrar d’una reivindicació justa i necessària perquè no els mogueren de les llistes vengen ara a intentar donar lliçons”, ha reclamat Mata qui ha aplaudit que el Govern d’Espanya haja emplaçat al dimecres vinent la reunió per començar la negociació política per reformar el sistema de finançament autonòmic. “Per fi, cinc anys de retard i molts milions de perjudicis perduts per a la Comunitat després començarà un debat vital per als valencians i valencianes”, ha sentenciat Mata.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE