JOSE MUÑOZ

Els socialista presentaran una PNL per a exigir al Govern d’Espanya que no cobre interessos del FLA fins que els valencians i valencianes no disposen d’un finançament just”

El diputat socialista adverteix que aplicar aquesta mesura “injusta” suposaria “agreujar la fractura social que existeix i que llastra la Comunitat des de fa anys”

València, 24/01/2016.- El diputat i secretari del Grup socialista en Les Corts, Jose Muñoz, ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei per a demanar al Govern Central que paralitze el cobrament d’interessos pels Fons de Liquiditat Autonòmica al Govern de la Generalitat fins que els valencians i valencianes no estiguen en igualtat de condicions que la resta d’autonomies, és a dir, “fins que no hi haja un finançament just”. Per al diputat socialista és evident que “el PP vol fer pagar als valencians i valencianes els interessos per haver-los tirat de les institucions”.

El dirigent socialista, que s’ha referit en aquests termes després de conèixer que l’Executiu de Rajoy cobrarà al Govern de la Generalitat 246 milions a l’any pels interessos generats pel Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i que fins al moment s’havia lliurat a cost zero, ha advertit que aquesta mesura “injusta” suposaria “agreujar la fractura social que existeix i que llastra a la Comunitat des de fa anys a causa d’un sistema de finançament que fa que cada valencià reba 210 euros a l’any menys que la mitjana d’Espanya”.

Per al dirigent socialista aquest tipus de mesures que ara vol aplicar el PP demostren “el poc interès que el Govern de Rajoy ha tingut per aquesta Comunitat, a la qual sempre han vist com un graner de vots que calia tenir content i poc més”. “L’únic interès del PP per aquesta Comunitat ha sigut el de mantenir el seu graner de vots i a un govern corrupte agenollat davant Madrid que mai ha reivindicat els interessos dels valencians i valencianes”.

En aquest sentit, ha denunciat que el PP sempre ha utilitzat el FLA per als seus propis interessos. “Durant l’any electoral ho van utilitzar com a arma per a aconseguir vots i ara novament ho utilitzen com a càstig perquè les coses no han eixit com ells esperaven”. Muñoz ha recordat que va ser al maig, quan els valencians van desallotjar al PP de les institucions valencianes, quan “Montoro va anunciar que aquest Fons es congelava i ara mesos més tard quan Rajoy és a punt de perdre el Govern d’Espanya quan anuncien que volen cobrar interessos”

Per contra, ha assenyalat el dirigent socialista, “els socialistes anem a batallar com ja ho ha fet i ho està fent el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a aconseguir un finançament just, per a una terra que té dret a què se la tracte amb igualtat i amb justícia”.

En aquest punt ha recordat que els diputats socialistes en el Congrés ja han presentat una PNL perquè de forma immediata s’inicie el procediment per a la reforma del model de finançament autonòmic. Una proposta a la qual, segons ha recordat, “hem demanat públicament se sumen els diputats populars i sobre la qual la seua presidenta, Isabel Bonig, encara no s’ha pronunciat”. Per açò ha instat a Bonig al fet que es posicione i decidisca “si prefereix estar del costat de Rajoy fent servilisme i en contra dels interessos dels valencians o si per contra prefereix unir-se al capdavant en defensa d’aquesta terra exigint una reforma del finançament just i exigint, al mateix temps, que mentre açò no ocórrega el PP deixe d’utilitzar el FLA com a arma electoral i de càstig”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE