IConferencia

El secretari general del PSPV-PSOE advoca en una conferència organitzada pel PSC per la reforma de la Constitució i adverteix que “qui no entenga la pluralitat d’Espanya fracassarà”

 

“Tots hem de fer el possible perquè els ponts trencats entre Catalunya i Espanya tornen a unir-se”. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE Ximo Puig, ha fet aquestes declaracions en la conferència organitzada pel Partit Socialista de Catalunya i en la qual també ha participat la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, i que ha presentat el secretari general del PSC, Miquel Iceta. En la seua exposició sobre ‘Regeneració democràtica’, Puig ha apel·lat a la necessitat de “parlar, d’entendre’ns, d’interpretar les diferències i la pluralitat d’Espanya” per avançar en la solució al conflicte territorial. “Qui vullga uniformar-nos, fracassarà, perquè aquesta no és l’Espanya real”, ha puntualitzat.

 

“La resposta territorial cal donar-la entenent la realitat d’aquest país. Els socialistes la coneixem i tenim un projecte clar, que plasmarem fa anys a la Declaració de Granada”, ha indicat el líder dels socialistes valencians, qui ha advocat per una reforma constitucional que, al seu judici, “és la via per acabar amb la desigualtat que sí que existeix hui entre ciutadans d’aquest país”. Puig ha considerat que el federalisme és la via que cal seguir per avançar en el futur d’Espanya, perquè “el federalisme és unir dos valors, singularitat i igualtat de ciutadans”. El dirigent del PSPV ha apel·lat a “aprendre molt d’Andalusia, perque en aquesta Comunitat s’ha produït una transformació important de la societat i és evident l’èxit que ha significat l’autogovern”.

 

Durant la seva intervenció Puig ha posat l’accent principalment en la unió i responsabilitat política per superar la crisi territorial “solucionant el conflicte entre classes, perquè la fractura social que hi ha ara és enorme, així com la generacional”. També ha incidit en la crisi democràtica que existeix “perquè hi ha hagut un partit que ha governat intentant expropiar les institucions, que ha fet fallida la lleialtat institucional”. Davant la formació d’un nou Govern, Puig ha ressaltat que “cal exigir aquesta lleialtat que s’ha perdut, amb ministres d’Hisenda que ens fan xantatge a les Comunitats Autònomes, per evitar que els partits acabin vampirizando les institucions”.

 

Davant els nous escenaris socials i polítics, “cal acabar amb els projectes gasosos, el curtplacisme és un dels majors càncers de la democràcia en l’actualitat”, ha assenyalat el president valencià que ha matisat que “els qui realment volem transformar la societat volem projectes amb calat, amb solvència, amb capacitat de deixar petjada”. També , si volem regenerar la democràcia, ha puntualitzat, “cal aprendre a gestionar la diversitat”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE