Estat del Benestar
La nostra Constitució ha de ser capaç de generar i reconèixer drets fonamentals de la ciutadania com el dret a la salut, als serveis socials, a la dependència, a l’educació, a la justícia i a l’habitatge.
Justícia
Hem d’establir uns mecanismes de separació del poder jurídic amb el poder polític i legislatiu de tal manera que s’aconsegueixi garantir la total independència del poder judicial.
Clàusula Social
És necessari garantir un mínim de despesa en l’Estat del Benestar. Amb aquesta Constitució hem vist com es pot atendre l’Estat del Benestar, però també com es pot desatendre.
Financiació
Existeix el Problema Valencià. No és tolerable que hi hagi diferències de fins a un 25% en finançament entre unes comunitats i unes altres. Ha de superar-se aquesta desigualtat que sorgeix tant en les inversions públiques com en el finançament.
Transparència
El PSPV s’ha situat a l’avantguarda de la regeneració política amb la seva “Proposta de Reacció Democràtica” que pretén acabar amb tot el que significa qualsevol privilegi per part de la classe política.
Estat Federal
Apostem per un Estat Federal que respecti les identitats diferenciades dins d’Espanya, les singularitats polítiques, institucionals, territorials i lingüístiques que són expressió de la nostra diversitat.

Es preguntava Thomas Jefferson fa 220 anys ‘fins a quin punt una nova generació pot estar lligada pel que va decidir l’anterior?’. La nostra Constitució, data de 1978 i fins ara ha sigut un marc d’acord i convivència important. Els socialistes formem part d’aquell pacte institucional que ens ha portat moltes coses bones però és moment de revisar-ho en profunditat perquè està començant a mostrar símptomes evidents d’esgotament.

Estem davant una nova oportunitat per a un nou temps i és urgent un nou pacte constitucional que incorpore a les generacions més joves que ja han nascut en democràcia. Com a socialistes, tenim l’obligació d’abanderar aquesta segona transició per a aconseguir enfortir un nou model de convivència i prosperitat.

Apostem per una reforma ambiciosa i en profunditat de la Constitució Espanyola, no una reforma parcial, que ha de fer-se democràticament i en la qual ha de participar tota la ciutadania, però tenint en compte que allò que va sorgir des del consens i el diàleg ha de reformar-se també des del consens i el diàleg.

La Constitució en 1978 estava més preocupada a implantar i consolidar la democràcia que en qualsevol altra cosa, i per aqueix motiu va deixar desemparades a moltes persones que no veuen que una part de les seues reivindicacions estiguen recollides en ella. La reforma constitucional ha d’abastar totes les demandes socials, econòmiques, de garanties jurídiques i drets ciutadans.

Els problemes de la ciutadania van més enllà de la forma de la prefectura d’Estat. Hi ha qüestions que tractar que sí són realment fonamentals per a la vida de les persones i els socialistes no anem a estar situats en un debat que no siga real per a millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes.

La reforma ha d’incorporar els mecanismes de garantia de l’Estat del Benestar; la clàusula social; el reforçament de la igualtat entre dones i homes, i per descomptat, la no discriminació; l’ampliació de tots els mecanismes de transparència en totes les institucions; la incorporació dels ciutadans a la participació política; la reforma de les institucions territorials; la garantia de la justícia i l’equitat en el finançament autonòmic i l’Estat Federal.

ESTAT DEL BENESTAR La nostra Constitució ha de ser capaç de generar i reconèixer drets fonamentals de la ciutadania com el dret a la salut, als serveis socials, a la dependència, a l’educació, a la justícia i a la vivenda. A més l’atenció a la igualtat i equitat de les persones ha de ser fonamental per a enfortir drets com la paritat, el dret a decidir o la llibertat de decidir.

És necessari un Reconeixement Constitucional del Sòl de la Despesa. És a dir, garantir un mínim de despesa en l’Estat del Benestar. Amb aquesta Constitució hem vist com es pot atendre l’Estat del Benestar, però també com es pot desatendre, un exemple ho tenim en la dependència. Per açò és necessari la “Clàusula Social” per a garantir que els ciutadans no es queden al marge en situacions de dificultat.

TRANSPARÈNCIA I PARTICIPACIÓ POLÍTICA Després de quasi quatre dècades de democràcia ens trobem davant una crisi política profunda, és per açò que el PSPV s’ha situat a l’avantguarda de la regeneració política amb la seua “Proposta de Reacció Democràtica” que pretén limitar aforaments, garantir llibertat d’expressió, facilitar les iniciatives legislatives populars i acabar amb tot el que significa qualsevol apunte de privilegi per part de la classe política.

JUSTÍCIA En un temps en què la justícia i els tribunals estan sent qüestionats per part de la societat perquè els acusen de no actuar amb independència del poder polític, hem d’establir uns mecanismes de separació del poder jurídic amb el poder polític i legislatiu de tal manera que s’aconseguisca garantir la total independència del poder judicial.

FINANÇAMENT És necessari garantir la igualtat dels espanyols en el finançament dels serveis públics. El problema territorial no pot delimitar-se a la qüestió catalana o basca. Existeix el Problema Valencià. No és tolerable que hi haja diferències de fins a un 25% en finançament entre unes comunitats i unes altres. Ha de superar-se aqueixa desigualtat que sorgeix tant en les inversions públiques com en el finançament.

ESTAT FEDERAL Apostem per un Estat Federal que respecte les identitats diferenciades dins d’Espanya, les singularitats polítiques, institucionals, territorials i lingüístiques que són expressió de la nostra diversitat.

Necessitem reformar la Constitució per a aclarir i delimitar definitivament la distribució de les competències, de les responsabilitats i de les obligacions de l’Estat i de les CCAA. Per a acabar amb la confusió actual, que genera tota classe de conflictes.

Reformar la Constitució per a substituir el Senat per una autèntica Cambra de representació territorial, sense la qual no pot funcionar un Estat  federal.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE