Inmaculada Rodríguez Piñero
  • A les jornades assistirà el president del Comitè Europeu de les Regions, Karlz-Heinz Lambert, la presidenta del grup socialista en aquesta institució, Catiuscia Marini i la comissària europea de Política Regional, Corina Cretu

 

  • La secretària d’Assumptes Europeus del PSPV destaca la necessitat que els ciutadans coneguen el programa socialdemòcrata en en la UE perquè “som els únics que podem oferir un projecte realista, de futur, que de debò atenga a les demandes de les persones”

Divendres que ve els socialistes europeus celebren l’inici del curs polític a València. La jornada començarà al matí, amb la reunió extraordinària del grup socialista en el Comitè Europeu de les Regions i, a la vesprada, amb reunions i conferències dels socialistes en el Parlament Europeu. La cita, apunta la secretària d’Assumptes Europeus del PSPV, Inmaculada Rodríguez Piñero, és “un reconeixement clar i explícit al govern del president Ximo Puig, a les seues polítiques progressistes i al canvi que ha suposat per a la Comunitat i la seua imatge europea”.

Les jornades tractaran sobre les polítiques de cohesió de la Unió Europea. El president del Comitè Europea de les Regions, Karlz-Heinz Lambert, participarà en la trobada al que també assistirà la presidenta del grup socialista europeu en aquesta institució, Catiuscia Marini, o la comissària europea de Política Regional, Corina Cretu, entre uns altres. Al llarg del dia, els socialistes europeus faran balanç de les inversions europees en l’esfera local i regional, i es dissenyaran propostes polítiques per al futur de les inversions en aquest àmbit.

“Són les primeres jornades i es van a celebrar ací a València”, ha explicat Rodríguez Piñero, per a qui la decisió de començar a la Comunitat “és un reconeixement clar i explícit al que suposa un govern progressista, un govern transparent, que es preocupa per obtenir la millor gestió dels recursos públics en benefici dels ciutadans”. Per a la també europarlamentària valenciana , “no és casual que s’haja triat València i que s’haja triat ara, amb un govern progressista i un president socialdemòcrata”.

Des de l’arribada del president Ximo Puig a la Generalitat “la imatge de la Comunitat Valenciana ha canviat de forma radical”, ha explicat la dirigent socialista, “abans només ens preguntaven sobre corrupció i les mentides del Govern del PP a Europa, i ara tothom reconeix quanta falta feia el canvi, l’arribada de la transparència, l’honradesa, l’eficàcia en la gestió en les institucions valencianes”. Els socialistes, ha indicat Rodríguez Piñero, “som un partit amb una vocació profundament europeista, i és important aqueix reconeixement de la socialdemocracia europea, del Comitè Europeu de les Regions, dels socialistes europeus als socialistes valencians”.

La cita matutina respon a la reunió extraordinària del PSE en Comitè Europeu de les Regions, que habitualment se celebren a Brussel·les, i la vespertina correspon a la campanya amb la qual els socialistes del grup parlamentari europeu van a recórrer tots els països de la UE per acostar les polítiques progressistes que impulsen des de les institucions europees i recaptar propostes de cara al programa que es dissenyarà per a les pròximes eleccions europees, que coincidiran amb les locals i autonòmiques de 2019.

“Aquesta campanya va començar a Estònia, que va coincidir amb la presidència de torn de la UE en aqueix país, i la següent se celebra a València”, ha indicat la dirigent del PSPV para qui “és molt important que els ciutadans coneguen el que és Europa, la qual cosa és el projecte socialdemòcrata a Europa, perquè els socialdemòcrates som els únics que podem oferir un projecte realista, de futur, de progrés i que de debò responga a les demandes dels ciutadans”. Amb la mirada posada ja en 2019, l’europarlamentària valenciana apunta que el repte, ara, “és tornar a recuperar la credibilitat i la confiança dels ciutadans, perquè Europa solament serà més progressista, més social, més justa i més inclusiva si tenim una majoria socialdemòcrata en les institucions europees”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE