Rodlríguez Piñero, Reunión Metro

L’eurodiputada socialista valenciana Inmaculada Rodríguez-Piñero assegura, en referència a l’informe remès pel Consell a Brussel·les, que “la Generalitat Valenciana en lloc de protegir i rescabalar a les víctimes de l’accident del metro intenta justificar l’injustificable”

L’eurodiputada socialista valenciana Inmaculada Rodríguez-Piñero ha assegurat avui que “la Generalitat Valenciana en lloc de protegir i rescabalar a les víctimes de l’accident del metro intenta justificar l’injustificable”. Així, ha valorat l’informe que ha remès l’administració autonòmica a la Comissió de Peticions del Parlament europeu, en el qual l’administració autonòmica insisteix a assenyalar a la velocitat com la causa del fatídic accident que va causar la mort a 43 persones i va deixar ferides a 47, a València al juliol de 2006, al mateix temps que rebutja la censura i manipulació informativa en RTVV.

D’aquesta manera, l’europarlamentària socialista ha lamentat que l’informe del PP presentat a Brussel·les “únicament responga a la seua estratègia d’eludir responsabilitats”. En aquest sentit, ha reiterat el suport i el compromís dels socialistes europeus amb l’Associació de Víctimes del Metro i en les seues reivindicacions davant la Comissió de Peticions del Parlament Europeu. Així mateix, ha recordat el compromís de tots els socialistes valencians, encapçalats pel seu secretari general, Ximo Puig.

En la recerca que està duent a terme Brussel·les es tracta de dilucidar “si es va incomplir la normativa de seguretat general en la xarxa de Metrovalencia i si les autoritats públiques valencianes van vulnerar el dret a la informació que reconeix la Carta de Drets Fonamentals”, ha remarcat Rodríguez-Piñero.

Finalment, l’eurodiputada valenciana ha lamentat que “haja de ser el Parlament europeu la institució que escolte i atenga a les víctimes de l’accident del metro, perquè les Corts Valencianes i la Generalitat Valenciana segueixen sense rebre-les”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE