Mustafá Rosa 0115

La secretària de Moviments Socials del PSPV incideix en què “sembla mentida que la màxima autoritat eclesiàstica de la Comunitat repudie a qui demana ajuda després de fugir d’una guerra i faça cas omís a la pobresa que li envolta”

València, 15/10/2015.- La secretària de Moviments Socials del PSPV, Rosa Mustafá, ha qualificat de “absolutament indignes” les paraules de l’arquebisbe Cañizares pronunciades ahir i amb les quals, tal com ha apuntat la dirigent del PSPV, “ha repudiat a persones que fugen de la guerra i de la persecució en el seu país”. D’aquesta forma, des del PSPV han remarcat la necessitat que la màxima autoritat eclesiàstica “demane perdó pública i immediatament per elles”. “En lloc d’aquest tipus de comentaris, al que s’hauria de dedicar Cañizares és a pregonar valors com la solidaritat entre els pobles, a atendre als més necessitats i a ajudar als qui estan perseguits pel mer fet de pensar lliurement” ha incidit Mustafá.

De fet, la responsable de Moviments Socials ha remarcat que les declaracions “mostren una profunda falta de respecte cap a homes, dones i xiquets que pateixen persecució, fam i pobresa i han de fugir a la busca d’un futur millor” i ha lamentat que “el que hauria de fer l’Església valenciana és ajudar-los perquè no és possible que els països desenvolupats posem més traves a una situació ja de per si mateix molt dura per a aquestes famílies que han d’abandonar la seua casa i la seua llar per la guerra” . “És inconcebible que es negue l’auxili a qualsevol individu per pertànyer a una ètnia concreta, a una determinada creença religiosa o a una ideologia política diferent de la que aquest senyor professa” ha assegurat sobre aquest tema la dirigent del PSPV.

“Cañizares no és ningú per a decidir si han o no han de venir refugiats a la Comunitat, però per descomptat amb la seua actuació queda també desautoritzat per a parlar en nom de l’Església”, ha continuat Mustafá, qui ha recordat que la posició “és completament diferent no solament dels valors catòlics, sinó també fins i tot de la postura del Vaticà”. “Caldria recordar-li els manaments a l’Arquebisbe Cañizares” ha reiterat abans de denunciar també que des del Bisbat “es vulga fer també oïdes sordes davant la pobresa que ens envolta a la Comunitat”. “De veritat Cañizares diu que no veu pobresa al seu  voltant? Serà en el Palau Arquebisbal, perquè en el carrer són moltes les famílies que estan en situació de risc d’exclusió social i molts dels informes de totes les institucions que revelen com quasi el 33% dels valencians no té recursos per a desenvolupar el seu projecte vital. “Si vol ser útil que es dedique a ajudar a aquestes famílies i no a criticar-les”, ha sentenciat Rosa Mustafá.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE