Rosa Peris

La diputada socialista acusa al PP de mentir i li recorda que no solament s’ha mantingut el pressupost de la Fundació amb 1.300.000 euros sinó que a més s’ha inclòs una altra partida d’1.300.000 euros en el Capítol 1 del pressupost de la Conselleria de Justícia per a lluitar contra aquesta xacra social

Peris recorda que l’únic que va tractar de desmantellar aquesta fundació va ser el PP, en 2012, amb la reducció de salaris per als treballadors, la reducció d’oficines que van passar de 48 a 16 i l’ERO que va afectar a 34 advocats

València, 30/12/2015. – La diputada socialista i responsable d’Igualtat de la CEN del PSPV-PSOE, Rosa Peris, ha acusat al PP de “mentir” i voler “manipular” a l’opinió pública en un tema tan sensible per a tota la ciutadania com és el de la violència de gènere. Així ha recordat al PP que, “el nou govern de progrés encapçalat per Ximo Puig així com la conselleria de Justícia no tenen cap intenció de desmantellar les Oficines d’Atenció a les Víctimes gestionades per la Fundació Favide, i prova d’açò és que aquesta fundació seguirà rebent per a 2016 la mateixa quantitat de diners que el PP va pressupostar per a 2015, 1.300.000 euros”.

Però a més, segons ha incidit la diputada socialista, “aquest govern lluny de desmantellar gens, va a doblegar el pressupost destinat a l’atenció de les víctimes de gènere”. Així ha explicat que amb l’aprovació del nou Estatut de les Víctimes de Violència de Gènere, que estableix que l’atenció deu ser integral i no solament de defensa legal, la conselleria de Justícia ha inclòs en el Capítol 1 del pressupost per a 2016, 1.300.000 euros. Una quantitat, que segons ha explicat, “vindrà a reforçar el treball que es realitza des de la Fundació Favide amb la contractació de més advocats, psicòlegs, i treballadors socials perquè són les tres potes fonamentals per a poder donar una atenció integral a les víctimes”, ha puntualitzat.

La diputada socialista ha explicat que amb la inclusió en el Capítol 1 del pressupost de Justícia d’aquestes quantitats el que es pretén és que els llocs de treball que es creen siguen en l’administració pública “mitjançant la contractació del personal amb els criteris de mèrit, capacitat i igualtat d’oportunitats”. “El que no estem disposats és a engreixar ‘chiringuitos’ i la voluntat del Consell i de la conselleria és fer-ho bé”, ha reiterat.

“Aquest nou govern aposta per crear una nova estructura reforçada i amb el doble de pressupost que tenia” ha assenyalat, després d’incidir que “la voluntat és de millorar l’atenció que reben les víctimes i per a açò cal fer les coses bé, de manera transparent i ajustant-nos a la legislació, amb concurrència competitiva i per açò els diners estan en el capítol 1 per a contractar amb publicitat, amb igualtat d’oportunitats, valorant mèrits i capacitat i sense engreixar els ‘chiringuitos’ de ningú”, ha puntualitzat.

Per contra, la diputada ha lamentat que siga ara el PP el que isca en defensa d’una fundació que “ells mateixos han castigat durament amb les seues retallades any rere anys”. Així ha recordat que va ser en el pressupost de 2012 quan el PP va reduir els salaris dels treballadors entre un 30-40%, quan va aprovar un ERO que va afectar a 34 advocats que es van anar al carrer i va tancar 32 oficines, passant de les 48 que hi havia a tan sol 16.

Finalment la diputada socialista ha volgut tranquil·litzar al PP i ha assegurat que “si realment el que els preocupa és l’atenció a les víctimes, i no altres coses, poden estar més que tranquils perquè la voluntat d’aquest govern és reforçar i redoblar els esforços i així ha quedat demostrat en doblegar el pressupost destinat a aquesta labor”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE