Rubio Rafael 0115

El diputat socialista s’ha preguntat “per què presidència sí disposarà de la informació a temps real i la resta de grups no?” i ha advertit que “el vot en contra del PP ens fa pensar que volen utilitzar-la per a altres finalitats”

El portaveu de la comissió de coordinació del PSPV-PSOE, Rafa Rubio, ha defensat avui una iniciativa en el parlament valencià perquè la Generalitat facilite als grups de l’oposició l’estudi sociològic que es realitzarà el pròxim 24 de maig durant les eleccions autonòmiques i municipals per a conèixer la caracterització dels electors. En aquest sentit, el diputat socialista ha assegurat que “si presidència va a tenir accés a aquestes dades en temps real per què els grups parlamentaris no podem disposar d’aquesta informació?”.

Així, Rubio ha explicat que aquestes enquestes a peu d’urna, que es realitzaran a 24.000 persones en 200 col·legis electorals, es pagaran amb diners públics i el cost ascendirà a 72.000 euros. Per tant, ha indicat que “donada la transparència de la qual presumeix Fabra, el PP hauria de votar que sí a aquesta iniciativa per a demostrar que creuen en la transparència”. No obstant açò, el grup popular ha rebutjat la proposta dels socialistes i ha assegurat que es difondran les dades una vegada es tanquen els col·legis electorals. Davant açò, el diputat socialista ha lamentat que “una vegada més el PP opta per l’opacitat perquè no s’entén que presidència puga tenir accés a aquests estudis sociològics i electorals i la resta de grups no”. “En una situació de normalitat tota l’oposició parlamentària hauria de disposar d’aquesta informació en temps real el mateix dia de les eleccions, és de sentit comú”, ha indicat.

Segons ha explicat el també portaveu adjunt del grup socialista, els arguments del PP “no se sostenen, perquè des del PSPV-PSOE no diem que aquesta informació es faça pública, sinó solament que es facilite als grups parlamentaris”. No obstant açò, ha apuntat que “la decisió del PP de votar en contra d’aquesta iniciativa ens fa pensar que volen utilitzar aquests sondejos a peu d’urna per a altres finalitats” perquè “si no hi ha res que ocultar per què no volen traslladar aquests estudis a la resta de grups?”, ha preguntat.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE