El portaveu adjunt socialista en Les Corts, Rafael Rubio, ha recordat que “l’ús il·legal de la caixa fixa va ser l’entrada de la trama Gürtel en la nostra Comunitat”

El portaveu adjunt del grup parlamentari socialista en Les Corts, Rafael Rubio, ha criticat avui que és “d’una covardia política tremenda que el PP es justifique en els funcionaris per a intentar donar una explicació a les despeses de la caixa fixa que no se sostenen”. Així ha respost avui el diputat socialista al conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, i li ha recordat que “les actuacions judicials del jutge Ceres ja parlen de la instrumentalització d’aquest mecanisme”, de fet, “ha imputat a molts càrrecs públics per l’ús de la caixa fixa per l’opacitat amb la qual s’utilitza i perquè s’eviten els controls de contractació”. Davant açò, ha instat a Moragues al fet que “vaja voluntàriament a declarar davant el jutge sobre la caixa fixa”.

En aquest sentit, Rubio ha assenyalat que el conseller “no és un tècnic, és un polític responsable de l’àrea d’hisenda i de l’administració pública” i, per tant, considera que és de “covards intentar buscar la culpa en uns altres per a justificar la seua pròpia actuació”. És més, ha afegit que “no fa falta buscar més al talp, perquè si Moragues diu públicament que és ell qui ha facilitat aqueixa documentació als mitjans ja està tot clar”, en referència a les declaracions que ha realitzat el conseller. No obstant açò, ha assegurat que el que ha de fer és “filtrar-ho tot i no solament el que afecta a l’exconseller Juan Cotino”.

Així s’ha pronunciat el diputat socialista després de la sessió de control en Les Corts on ha denunciat que el “ús il·legal de la caixa fixa va ser l’entrada de la trama Gürtel en la nostra Comunitat”, alguna cosa que, segons ha indicat, “ho certifiquen les actuacions del jutge Ceres on es diu que s’utilitzava la caixa fixa perquè era opaca al control i dificultava la seua certificació”. De fet, ha advertit que “l’informe d’intervenció de 2012 sobre àrea de presidència de les 39 comptes justificatius que selecciona, en 21 detecta irregularitats”.

Font de Mora

Finalment, Rubio ha acusat al nou president de les Corts, Alejandro Font de Mora, de “no exercir el seu càrrec” en la sessió d’avui perquè, segons ha recordat, “el normal és que quan en la sessió de control al govern no assistia un conseller s’informe als diputats”, no obstant açò, avui “ha faltat el vicepresident i el conseller d’Economia i no s’ha fet absolutament res”. Per açò, li ha convidat a entrar en la BBC i veure la sessió de control del parlament britànic perquè “puga assumir el seu paper perquè ací som diputats no pàrvuls”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE