Mani Educacion

Els socialistes valencians se sumen a la campanya ‘Deroguem la LOMCE perquè estudiar no siga qüestió de sort’ i la qualifiquen de “fonamental” per a forçar a Rajoy a escoltar a la comunitat educativa i propiciar la participació de tots per a aconseguir un acord social, polític i institucional

 

En defensa de l’educació pública, contra la LOMCE i per un nou i urgent Pacte Educatiu, aquests són els objectius marcats pels socialistes i que s’explicaran a través d’una campanya que s’inicia en tota Espanya i en la qual els socialistes valencians participaran de forma molt activa, en contacte director amb l’alumnat, les famílies i el professorat, segons ha explicat la responsable d’Educació de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE, Inma Sánchez.

Es tracta d’una campanya que sota el títol ‘Deroguem la LOMCE perquè estudiar no siga qüestió de sort’ pretén obrir un procés de diàleg amb pares i mares, alumnes, professors i tots el sector educatiu per a aconseguir, amb tots, un acord social, polític i institucional entorn de l’educació que assegure un model educatiu públic estable i de qualitat.

En el Congrés dels Diputats ja s’ha aconseguit avançar per a tombar la llei educativa de Rajoy. “La paralització aconseguida la setmana passada en el Congrés dels Diputats és el primer pas cap a la derogació quan existisca una nova llei”, ha explicat Sánchez. El segon, afig la dirigent socialista, “es va donar ahir, amb la proposta dels socialistes en el Parlament que suposa crear una subcomissió per a elaborar un gran pacte d’Estat en una futura llei educativa que compte amb el consens de tots els agents del sector educatiu”.

Per a la responsable d’Educació del PSPV la campanya que s’impulsa ara és fonamental i molt important per a fer veure a Rajoy que, davant el nou escenari polític al que s’enfronta, amb la finalitat de les majories absolutes, ha d’escoltar a la ciutadania que clama per un canvi en el model educatiu i per un pacte educatiu. “No podem permetre’ns un ajornament d’una llei segregadora i davant la qual ens hem oposat des d’abans de la seua publicació sense consens algun. El temps polític ha canviat i el consens, diàleg i participació han de ser les bases de la nova llei educativa que demandem per a estabilitzar el nostre sistema educatiu”, ha indicat la dirigent del PSPV.

Així ha explicat que els socialistes van a realitzar diferents actes públics en col·laboració amb la comunitat educativa per a reivindicar la derogació definitiva de les revàlides en educació secundària i batxillerat; l’adopció de mesures d’urgència que esmorteïsquen i paralitzen les conseqüències més nefastes de l’actual norma, així com un acord social i polític i institucional per a aconseguir una nova Llei Bàsica d’Educació que permeta derogar la LOMCE.

 

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE