Pedro En Alicante

El candidat socialista a la presidència del Govern ha apuntat que “és imprescindible que guanyem els socialistes, perquè si no es vota al PSOE li estarem regalant quatre anys més a Rajoy”

El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha incidit que “hem de triar entre la decència o la indecència en aquest país”

Alacant, 16/12/2015.- El candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest matí que “un dels meus principals deures a partir del pròxim 20 de desembre serà millorar el finançament a la Comunitat Valenciana”. Per açò, ha destacat que “és imprescindible que guanyem les eleccions i hi haja canvi en el Govern d’Espanya, perquè si no es vota al PSOE li estarem regalant quatre anys més a Rajoy” i ha demanat “un últim esforç a tots els ciutadans per a propiciar el canvi polític que portem quatre anys esperant”.

D’altra banda, durant la seua intervenció en un acte públic a Alacant s’ha referit al debat del passat dilluns amb Mariano Rajoy i ha assenyalat que “no queden lletres en l’abecedari per a definir la corrupció del PP”. Per açò, ha recordat que “un president com Rajoy que va ser capaç d’enviar un missatge a Bárcenas va haver de dimitir eixe mateix dia”, al mateix temps que ha remarcat que “hem de fer-li dimitir amb els nostres vots i que no seguisca sent president”. Sánchez ha subratllat que “jo ja vaig entendre per què Rajoy no va estar a la resta de debats, perquè la reforma laboral, les retallades i la seua relació amb Bárcenas no tenen defensa possible” i ha destacat que “el que ens juguem el 20D no és solament el futur d’Espanya, sinó el de les pròximes generacions”. En aquest sentit, ha apuntat que “hem de decidir què tipus de democràcia volem, perquè jo vull una persona lliure al capdavant del Govern per a lluitar contra la corrupció, i Rajoy no ho és”.

“A partir del 20D vull al capdavant del Govern a un president lliure i autònom, el d’avui està lligat i és presoner dels papers de Bárcenas”, ha apuntat el candidat socialista a la presidència del Govern, qui ha destacat que “en el debat vaig tractar de desmuntar moltes de les mentides de Rajoy, com que les coses van bé en economia”. En aquest sentit, ha recordat que també ha paralitzat la Llei de dependència i ha aplicat retallades que suposen que els cuidadors s’hagen quedat sense cotització a la Seguretat Social, “alguna cosa que recuperarem des del govern socialista”.

D’altra banda, ha promès la retirada del copagament farmacèutic i ha apuntat que “defensem la subhasta de medicaments perquè a qui exigim que s’ajuste el cinturó és a les empreses farmacèutiques i no als malalts”. Pel que fa a la reforma laboral ha assenyalat que la durada mitja dels contractes a Espanya és de 54 dies i s’ha compromès a derogar-la per a aprovar un nou estatut dels treballadors, així com una llei d’igualtat salarial.

Pel que fa a la corrupció ha apuntat que és el segon problema per als espanyols i ha incidit que “necessitem un president lliure, no un lligat pels papers de Bárcenas per a lluitar contra la corrupció”. Així, ha assenyalat que “la gran diferència entre Rajoy i jo és que hem aprovat un conveni amb Transparència Internacional, perquè la transparència és fonamental per a combatre la corrupció, i tots els nostres dirigents i càrrecs públics hem fet públiques els nostres comptes”. “És normal que després del debat Rajoy se senta incòmode, perquè la veritat dol”, ha subratllat Sánchez.

Així s’ha pronunciat en l’acte públic en el qual ha participat en la ciutat d’Alacant, concretament en la Plaça 25 de maig, al costat del líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, i l’alcalde de la localitat, Gabriel Echávarri, abans de dirigir-se també a la localitat d’Elx, on aquesta vesprada està previst que visiten el Parc Municipal.

Per la seua banda, Puig ha reiterat que “representem els valors d’aquelles persones que van morir per la llibertat en aquest país” i ha apuntat que “el diumenge o continua Rajoy o Pedro és president, no hi ha més opcions, i és el moment de fer-ho possible”. En aquest sentit, ha destacat que “hem de triar entre la decència o la indecència en aquest país”.

Així, ha recordat que “ací a la Comunitat Valenciana vam fer possible el canvi, i ara tenim un govern decent en la Generalitat que prioritza el fonamental i que està treballant per a les persones”. “Necessitem que el canvi es produïsca per a tenir un aliat a Espanya que pose aquesta terra on es mereix”, ha destacat Puig, qui ha insistit que “falten 48 hores perquè acabe la campanya i cada dia avancem més, però necessitem ser els primers i que Pedro es convertisca en president d’Espanya”.

Finalment, l’alcalde de la ciutat d’Alacant, Gabriel Echávarri, ha fet referència a la necessitat d’aplicar la Llei de Memòria Històrica, així com l’engegada d’un pacte d’Estat contra la violència de gènere. Al mateix temps, i sobre el debat amb Rajoy, ha apuntat que “Pedro Sánchez va dir el que molts volem dir, perquè si dir que Rajoy no és decent és de ‘macarras’, jo també sóc un ‘macarra’”. D’altra banda, ha destacat que “si Pedro guanya, el diumenge guanyem tots, perquè des del Govern defensarà els interessos dels alacantins i de tota la Comunitat Valenciana”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE