Ignacio Subias

El diputat socialista destaca que “no solament és important des del punt de vista quantitatiu, sinó també qualitatiu i de compliment dels compromisos que s’havien adquirit”

“Es tracta d’un pressupost pensat per a les persones i els professionals, i per a adequar-ho a la despesa donades les ineficiències i l’enorme deute que deixava cada any el PP”

València, 25/12/2015. – El diputat socialista i portaveu de Sanitat en Les Corts, Ignacio Subías, ha destacat avui que els pressupostos aprovats per la Conselleria de Sanitat per a 2016 suposen “un enorme avanç social i recuperar els drets que mai s’haurien d’haver perdut”. En aquest sentit, ha remarcat que “no solament són importants des del punt de vista quantitatiu, sinó també qualitatiu i de compliment dels compromisos que s’havien adquirit: recuperació de drets com la universalització de l’assistència sanitària o l’eliminació dels copagaments per a discapacitats i dependents, així com per a pensionistes amb ingressos inferiors als 18.000 euros a l’any”. Per a tot açò s’han pressupostat més de 41 milions d’euros.

De fet, tal com ha recordat, “el PP ens ha deixat una herència complexa de deute i desigualtats, d’exclusió de molts ciutadans del sistema, d’incompliments, desestructuració del sistema sanitari, obscurantisme, mercantilització i abandó de les seues responsabilitats com a gestors públics”. Per açò, i davant aquesta situació, la Conselleria de Sanitat ha aprovat per a 2016 un pressupost de 5909 milions d’euros, “el pressupost més important en la sanitat valenciana: quasi un 8% superior al de l’any anterior, amb 417 milions d’euros més”, la qual cosa suposa “un pressupost pensat per a les persones i els professionals, i per a adequar-ho a la despesa, donades les ineficiències i l’enorme deute que deixava cada any el PP”.

A més, Subías ha incidit que “es recupera un dels nostres compromisos, el sistema sanitari públic, molt clar entre els objectius que es plantegen, com és el control i avaluació de les concessions i els concerts que s’havien privatitzat durant aquests anys”. Així mateix, ha destacat que “es porten avant el que es podria denominar polítiques de bon govern: participació, impulsar la formació dels professionals, impuls de les noves tecnologies, ordenació dels recursos humans, reduir la temporalitat i l’engegada de plans d’igualtat”.

A açò cal sumar l’aposta per temes bàsics per a millorar el nostre sistema: com potenciar l’atenció primària, les cures pal·liatives, l’atenció domiciliaria i d’urgències i emergències, i alguna cosa que el diputat socialista considera fonamental, com és la “aposta claríssima en recerca, amb un increment de pràcticament el 29% pel que fa a l’any anterior”. Per açò, ha insistit que es tracta d’uns pressupostos “pensats per a les persones, els professionals i l’equilibri entre pressupost i despesa”.

Finalment, Subías ha subratllat que aquests pressupostos s’han intentat consensuar a través d’esmenes. De fet, tal com ha apuntat, de les 167 esmenes que van presentar al pressupost de sanitat els diferents grups parlamentaris, solament hi ha hagut 39 que no s’hagen aprovat, les altres o es van aprovar o es van retirar. Per açò, ha assegurat que “han sigut uns pressupostos molt consensuats, ja que de les 167 esmenes que han presentat els grups polítics solament 39 no s’han aprovat, mentre que la resta o s’han aprovat o s’han retirat”, per la qual cosa “és un exemple de diàleg”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE