Ignacio Subias
  • El diputat del PSPV en Les CortsIgnacio Subías, assegura que la sanitat pública valenciana té pressupostats 900 milions d’euros més que a l’últim pressupost del PP
  • El responsable de Sanitat del Grup Socialista assenyala que la Conselleria de Sanitat destina un 20% més a substitucions que en l’època en la qual governaven els ‘populars’

València, 01/08/2018. – El diputat i portaveu del PSPV-PSOE de Sanitat en Les Corts, Ignacio Subías, ha criticat la “ironia” que suposa escoltar al PP parlar de retallades en la sanitat pública quan ells “han fet la poda més gran del sistema públic sanitari de la història de la democràcia”. “El Reial decret 16/2012 que va impulsar el Govern de Mariano Rajoy va provocar la pèrdua més gran de drets no només del col·lectiu sanitari, sinó també dels ciutadans i ciutadanes en matèria de sanitat pública”, ha assegurat Subías.

El diputat socialista ha respost així a les acusacions del Partit Popular de retallar el sistema públic sanitari recordant-los que el dia d’hui la sanitat pública valenciana compte “amb 900 milions d’euros més que a l’últim pressupost del PP”. “La nostra prioritat i la nostra aposta sí que és, a diferència del que ha demostrat el PP durant els seus anys de govern, la sanitat pública perquè tots som iguals davant la malaltia”, ha explicat Subías.

El responsable de Sanitat del PSPV en Les Corts ha indicat al seu torn que no entén com el PP pot jugar a “l’alarmisme polític” queixant-se del tancament de llits quan el pressupost per a substitucions aquest estiu és un 20% superior al que va destinar l’últim executiu d’Alberto Fabra per a aquest mateix aspecte. Així mateix, ha recordat que mentre aquest any s’han tancat el 9% dels llits al juliol, el 14% a l’agost i el 9% al setembre, amb el PP els tancaments eren del 14% al juliol, del 20% a l’agost i del 14% al setembre, 5 i 6 punts més respectivament. “Si ara diuen que va a haver-hi caos als hospitals, no em vull ni imaginar com seria la situació si estiguérem fent el mateix que van fer ells”, ha indicat.

Finalment, sobre l’entrada en vigor del nou sistema de transport sanitari, Subías s’ha volgut sumar al missatge de calma que llancen des del departament que dirigeix Ana Barceló, ja que “l’atenció està absolutament garantida” i ha incidit que des de la Conselleria són “conscients de la situació” i que per això “estan buscant una solució global per a tots els departaments, mentrestant cadascun d’ells, en funció de les seves característiques, ha optat pel lloguer de vehicles o ús de taxis”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE