Francisco Toledo

El portaveu adjunt socialista en Les Corts, Francisco Toledo, demana la retirada de la llei valenciana perquè “és indecent” i remarca que Caixa Ontinyent “es mereix una bona llei consensuada”

El portaveu adjunt socialista en Les Corts, Francisco Toledo, ha assegurat avui, durant el debat de la modificació de la llei de caixes d’estalvis, que la llei “sembla que l’ha fet Olivas o Crespo”, perquè amb aquest text legal, segons ha destacat, “tot el que han fet els consellers i totes les barbaritats poden seguir fent-les. No evita els abusos comesos en Bancaixa i CAM, consagren els abusos”. Així, Toledo ha assenyalat que “les dietes abusives en participades de 300.000 euros a l’any com es va aprovar Crespo o les de mes de 3 milions cobrades per Olivas, són possibles amb aquesta llei perquè no canvia gens sobre aquest tema, com també és possible aprovar indemnització multimilionària al cessament del Director General per silenci administratiu”.

En aquest sentit, Toledo ha demanat la retirada de la llei perquè “és indecent” al mateix temps que ha remarcat que Caixa Ontinyent no es mereix aquesta llei, “es mereix una nova llei, una bona llei i que siga consensuada”. “No diguen el contrari del que fan perquè és més pròpia d’acabar en una paperera de reciclatge que de ser tractada en aquestes Corts”. En aquest sentit s’ha referit als mèrits que el PP atribueix a la llei i que Toledo ha negat: “És fals que s’incremente la professionalitat, així com la figura del conseller independent”, ja que és obligatori per la llei 23/2013. De la mateixa manera ha dit que és fals la reducció de la participació de l’administració pública en l’assemblea general ja que marca el màxim que estableix la llei, el 25%, i tampoc que els impositors tindran major pes, ja que es postula el mínim que exigeix la llei, el 50% enfront del màxim possible del 60%.

De la mateixa manera, ha lamentat que aquesta llei tampoc acaba amb les portes giratòries, “no estableix que ni consellers ni president del Consell no estaran mai en un òrgan de govern. Ho deixen tot obert, a pesar que ho han utilitzat amb Olivas, Uncio…”. Per açò, ha insistit que “no tapen ni un forat per a evitar abusos” al mateix temps que ha remarcat que “no és una llei del segle XXI, ni aposten per la professionalització de les caixes ni per la seua independència del poder polític”, ha assenyalat per a subratllar que la llei tampoc contempla la igualtat de gènere en els òrgans de Govern perquè al PP el de la igualtat li és igual”.

El diputat li ha recriminat al Consell la seua “improvisació” per a presentar “una llei de pegats sobre un text que ja té 102 pegats”, en referència al text refós de 1.997 que pretén modificar el PPCV. Igualment, el diputat del PSPV ha criticat “les presses” del PP per tramitar aquesta llei recorrent al tràmit d’urgència per als informes preceptius així com per a la presentació d’esmenes.

Toledo, que ha recordat que quan va arribar el PP al Consell Bancaixa i la CAM eren la tercera i la quarta caixa d’Espanya, ha criticat que “el resultat de la ingerència i mal govern del PPCV ha portat a lliurar Bancaixa a Rato i vendre la CAM per un euro”. “Eixe llegat els perseguirà tota la vida”, ha sentenciat. Sobre aquest tema, ha posat com a exemple la gestió del Consell, amb Joan Lerma com a president, enfront d’una crisi similar que es va produir en la Caixa d’Estalvis de València, amb un resultat molt diferent i que va culminar amb la creació de Bancaixa.

Secret

A més, Toledo, ha assenyalat que “el més feridor” de la llei és el que estableix amb respecte el secret que s’amplia notablement enfront de la llei 23/2013. Sobre aquest tema, ha indicat que la llei 23/2013 solament postula com a secretes les deliberacions del consell d’administració mentre que la llei valenciana “amplia aquest secret a les comissions d’inversions, de retribucions i de nomenaments, i si escau de les comissions delegades i la comissió d’obra social”. Així mateix seran secrets els acords adoptats per aquests òrgans quan ho consideren convenient, però a més aquesta llei assenyala que “si es vulnera el secret es cometrà infracció greu”, ha alertat el diputat socialista. “Aquest secretisme és el que ha emparat els abusos d’Olivas I Crespo al capdavant de Bancaixa i CAM, per la qual cosa cal substituir-ho per publicitat i deixar el secret per a l’estrictament obligat per llei estatal”, ha afirmat Toledo.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE