Antonio Torres (13/11/2014)

El portaveu socialista en Les Corts, Antonio Torres, insta a Fabra “a demanar perdó en nom de tots els discapacitats a Manuel Santamaría”, una persona amb síndrome de Lennox que tenia una ajuda de 405 euros, rebaixada a 169; mentre a la seua mare, que treballava com a cuidadora, li han llevat la Seguretat Social. Un exemple del “maltractament” del Consell a aquest col·lectiu i als més febles

El portaveu socialista en Les Corts, Antonio Torres, li ha recriminat, durant la seua intervenció en la sessió de control al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que “no ha sigut un bon president per als valencians perquè no ha volgut o no ha sabut defensar els interessos d’aquesta terra” i ha assenyalat que, davant “la incomprensible decisió de Rajoy” de no revisar el model de finançament autonòmic, “s’ha resignat, a pesar que açò ens costa més de 1.000 milions a l’any”. “No s’ha atrevit mai a recordar-li a Rajoy el compromís adquirit ací amb els valencians. Ens va enganyar i ens va mentir, igual que vostè”, ha lamentat Torres.

De la mateixa manera, el portaveu socialista ha indicat que Fabra “ha renunciat a reclamar el reconeixement del nostre deute històric com sí han fet altres comunitats i ho estan rebent i ha permès sense rebel·lar-se que durant quatre anys se’ns haja discriminat en el repartiment de les inversions com mai s’havia fet fins ara”. “En temps d’Aznar i Rajoy la Comunitat Valenciana ha estat sempre molt mal tractada en les inversions perquè vostè no es fa respectar”, ha dit Torres, al mateix temps que li ha recordat a Fabra que fins a en quatre ocasions ha demanat la retirada del debat de la reforma de l’Estatut en el Congrés dels Diputats, “la qual cosa ens haguera permès tenir un major volum d’inversions”.

D’altra banda, Torres també li ha recriminat a Fabra que “no haja solucionat els problemes que es va trobar en 2011”, entre ells l’atur, “amb quasi 570.000 persones desocupades a la Comunitat, amb una taxa superior a la qual es va trobar, amb 56.300 ocupats menys i 62.300 afiliats menys a la Seguretat Social i s’ha duplicat el nombre d’aturats de llarga durada. “La seua actuació per a combatre l’atur ha sigut reduir els pressupostos del Servef, de turisme, d’indústria i dels instituts tecnològics entre un 38 i un 51 per cent, i callar davant el repartiment de fons de l’Estat per a les polítiques actives d’ocupació, sent la Comunitat l’última en inversió per habitant en els últims anys, 230 euros per aturats enfront de la mitjana de 282 euros”, ha apuntat.

De la mateixa manera, el síndic socialista ha insistit en l’increment de les xifres de desigualtat i empobriment dels valencians per a denunciar que “la Comunitat és l’autonomia amb major taxa d’exclusió social, que afecta a prop d’1.700.000 valencians, però –segons ha denunciat- a la cua en ajudes per a atendre als més necessitats”. “Ha batut el rècord de desnonaments en aquests anys, el 21,5% de tots els desnonaments a Espanya s’han produït en la nostra autonomia. Al capdavant de l’endeutament, que amb el seu mandat ha augmentat en un 65%”, ha afegit Torres, qui ha insistit que Fabra “ha perdut la credibilitat en la lluita contra la corrupció”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que si no queda cap imputat en la bancada del PP és “perquè s’han anat voluntàriament per a defensar-se, no perquè els haja exigit les responsabilitats polítiques que els corresponen”. Així, ha manifestat que “encara té pendent d’explicar la procedència d’1,2 milions amb el qual les empreses van pagar les campanyes electorals del PP i els 3,3 milions de diners negre que van utilitzar per a pagar la seua campanya”.

Discapacitats

Torres, que ha assegurat que Fabra s’asseurà com a portaveu de l’oposició en Les Corts en la pròxima legislatura, “si és que el dit de Rajoy li assenyala com a candidat del PP”, li ha preguntat al cap del Consell, “a manera de comiat, per la seua valoració dels seus quaranta-tres mesos de gestió com a president”. En aquest sentit, Torres ha dit que Fabra “serà recordat com el president de l’atur, el que va empobrir als valencians, el que va liquidar la nostra televisió i el que va maltractar als més febles, especialment a les persones discapacitades i dependents. I no els ha demanat perdó”.

En aquest sentit, Torres ha instat a Fabra “a demanar perdó en nom de tots els discapacitats a Manuel Santamaría”. “Una persona de 44 anys que pateix síndrome de Lennox, amb un 97% de discapacitat, que tenia una ajuda de 405 euros i que se l’han rebaixat a 169; i a la seua mare, que treballava com a cuidadora, li han llevat la Seguretat Social”. “Eixa és la política que ha fet el PP amb les persones més febles i amb els discapacitats”, ha lamentat. “Demane’ls perdó en nom seu i de tot el seu govern”, ha insistit.

Fracàs

Per la seua banda, el diputat Julián López ha constatat “el fracàs” de Fabra i Rajoy ja que el seu partit va prometre, en les últimes eleccions autonòmiques, la reforma del finançament en aquesta legislatura “però l’única cosa que han aconseguit és que el Govern d’Espanya es desentenga i li passe la pilota al que vinga darrere”. “Per a meres bestretes, per a mers avançaments, per a açò deia que estava disposat a ficar-se al llit amb Montoro, per a açò necessitava un coach?”, li ha preguntat el diputat del PSPV.

“Nou?”

La diputada María José Salvador ha recordat que Fabra es va presentar com “el nou, el canvi” al mateix temps que li ha recordat la situació judicial per casos de corrupció que afecta al seu partit, govern i grup parlamentari. En aquest sentit, li ha inquirit: “creu que el nou és més balafiament, més engany, més pobresa”. “Creu que el nou, el canvi és qui està, com en aquesta foto, amb ‘El Bigotes cobrint-li les esquenes?”, li ha preguntat mentre mostrava una fotografia en la qual apareixia el propi president Fabra al costat d’Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’, imputat en el cas Gürtel.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE