Susana Díaz

El candidat a la presidència de la Generalitat ha apostat per posar en marxa una auditoria ètica i un pla per a recuperar els diners robats aquests anys perquè “amb aquests diners tindríem suficient perquè la derogació del copagament no tinguera cap efecte”

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha agraït la presència avui a Alacant de militants i socialistes “en aquesta nit d’il·lusió i d’esperança, de ganes de mirar cap a davant” i ha recordat que “aquesta va ser una terra d’oportunitats en la qual tot es va tòrcer quan el PP va decidir fer un model econòmic basat en l’especulació, quan la ciutat d’Alacant es va deixar en mans d’un empresari especulador”. En aquest sentit, ha recordat que, fa 20 anys, la Comunitat Valenciana estava en tots els paràmetres per sobre de la mitjana nacional, “però ara estem molt per sota en renda per càpita, amb greus xifres de fracàs escolar i d’exclusió social, a més d’haver-nos convertit en el paradigma de la corrupció a Espanya”, al mateix temps que ha assenyalat que la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, “és conscient d’açò, perquè ens coneix i sap que som gent honrada i treballadora, que els qui no han sigut honests són els qui ens han governat durant aquest temps, per açò maleïm als qui ens han portat a aquesta situació”. No obstant açò, ha remarcat també que “d’ací anem a eixir, perquè no vull obrir més telenotícies amb la taca enorme de la corrupció, sinó que tindrem un govern honrat i honest, perquè anem a fer un política basada en l’honradesa radical, en la decència i en el treball, que és en l’única cosa en el que sóc radical”.

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat ha promès la posada en marxa d’una auditoria ètica anual, així com un pla “per a recuperar tots els diners que ens han robat en aquests anys, fins a l’últim euro”, al mateix temps que ha assenyalat que “amb eixos diners tindríem més que suficient perquè no tinguera cap efecte la primera mesura que prendré com a president, que és la derogació del copagament confiscatori”. Així, ha reconegut que “volia que vinguera Susana, perquè a Andalusia no existeix eixe copagament, ni la ràtio de Rajoy, tot el que ací ens han retallat no ha sigut per necessitat, ha sigut per ideologia”. De la mateixa manera, ha recordat que “Fabra va assegurar l’altre dia en el debat que el deute no és important, que 40.000 milions de deute no són importants i que baixarà els impostos, quan la realitat és que se’ls hi està posant fins a als qui encara no han nascut”.

Puig ha lamentat que el PP “s’ha gastat el que no teníem en el que no devíem”, mentre s’ha referit a infraestructures com la Ciutat de la Llum, “que es va construir de forma arbitrària i ara volen vendre-la per lots”, al mateix temps que ha demanat a Fabra que paralitze eixa subhasta. Així, ha destacat que “els socialistes tenim un projecte de reconstrucció de la Comunitat, intentant rehabilitar el que ja existeix, perquè cal ser sensats amb allò que ha costat tants diners”. “És necessari reconstruir i fer viable aquestes infraestructures, com la Ciutat de la Llum o actius com la presència de l’OAMI o la Casa del Mediterrani”, ha apuntat, i ha destacat que “tenim un projecte per a aquesta Comunitat, mentre que uns altres es presenten sense tenir ni idea del que faran”. En aquest sentit, ha assegurat que “volen el poder pel poder, nosaltres ho volem per a canviar les coses i millorar la vida de les persones” i ha remarcat que “ens hem preparat bé i serem capaços de reconstruir l’autonomia que ja no és viable, perquè la viabilitat és el que està en qüestió i no podem continuar ni un dia més amb el govern de Fabra”. Per açò, ha posat l’accent que “cal triar entre que Fabra siga president o ho siguem tots, perquè el diumenge ens juguem molt”.

El líder dels socialistes valencians ha afirmat que “hi ha qui es pren aquestes eleccions com a carreteres secundàries per a arribar a la principal, que són les generals”, però els ha advertit que “no poden jugar amb aquesta Comunitat ni amb els valencians”. Així, ha destacat que “hem de començar a caminar per un nou temps”, per açò “us demane el vostre esforç, perquè nosaltres estem compromesos amb el fonamental per a totes les persones”. Puig ha subratllat que “vull ser president perquè els valencians es vagen a dormir tranquils sabent que hi ha un govern decent al seu costat, vull ser-ho per eixa gent que es queda sense treball i necessita una nova oportunitat”, mentre ha incidit que “estic fart, com l’esteu vosaltres, perquè estem farts de la corrupció”. A més, s’ha referit a la que ha destacat com la que serà la seua principal batalla, la d’eradicar per sempre la violència de gènere, “perquè és increïble que el govern vulga situar aquesta batalla en la pàgina de successos, quan és un problema polític en el qual hem de treballar”.

Finalment, Puig ha recordat que “ens queden hores, però són més que suficients per a convèncer a més valencians que no poden tornar a cometre cap error”. Per açò, ha apuntat que “a totes les persones honrades i decents els dic que voten al partit socialista, perquè no poden votar a un partit podrit” i s’ha dirigit “als qui han votat al PP i ara se senten defraudats” per a demanar-los “que confien en nosaltres, perquè no us fallaré com a president”.

Echávarri: “Som molts lluitant pel canvi”

Per la seua banda, el candidat socialista a l’alcaldia d’Alacant, Gabriel Echávarri, ha donat inici al míting agraint la presència de les més de 1.500 persones que han assistit, “perquè som molts lluitant pel canvi”, ha remarcat. Així, ha apuntat que “hem de treballar per a retornar el que ens van donar els nostres majors i poder cuidar dels nostres xiquets”, al mateix temps que ha assegurat que “la primera mesura que prendré com a alcalde serà obrir els menjadors escolars en període no lectiu, com han fet a Andalusia” i ha assenyalat que lluitarà per a parar els desnonaments i posarà en marxa un inventari de vivendes buides “per a donar una segona oportunitat a les famílies que ho han perdut tot”.

S’ha referit també a la candidata del PP per a lamentar que “com a consellera va aprovar el copagament per a dependents i discapacitats” i ha destacat que “la diferència amb nosaltres és que ella va signar l’aprovació i el nostre candidat a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha signat el recurs per a la seua derogació”. Echávarri ha subratllat que “els socialistes diem alt i clar que la nostra prioritat són els ciutadans”, per açò ha demanat que “el diumenge hem d’anar tots a votar sense complexos, amb la intenció de canviar la situació que estem vivint i per a omplir les urnes de dignitat i canvi”. Finalment, ha remarcat que “a partir del diumenge estarem orgullosos d’un president que es preocuparà pels valencians i per millorar la seua vida”.

Susana Díaz: “Queden poques hores per a celebrar que Ximo Puig és president de la Generalitat”

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ha apuntat que “queden poques hores perquè celebrem que Gabriel siga alcalde d’Alacant i Ximo Puig president de la Comuntitat Valenciana”, al mateix temps que ha recordat que “sé que vosaltres us vau alegrar de la meua victòria, i els andalusos ho celebrarem ara amb vosaltres, perquè els valencians mereixen uns governants que estiguen a la seua altura”. Així, ha reconegut que “vull a Ximo i ho admire, i quan ho escolte parlar pense en el que Machado li va escriure a Pablo Iglesias: “té el timbre de veu d’un bon home i les seues paraules sonen a la veritat”, perquè açò sent jo i sé que açò al final es va a reconèixer”. Per açò, ha insistit que “vull que Ximo siga president perquè és un home honest i humil, que sentirà en les seues carns el que senten els seus veïns” i ha assenyalat que “estem en un moment diferent, on és possible la recuperació, però no és igual que la dirigisca Rajoy o que la dirigim Ximo i jo”. En aquest sentit ha posat l’accent que “Rajoy està cabrejat amb mi perquè estic demostrant a Andalusia que hi havia un altre camí possible, que els andalusos tenen un govern sensible amb els seus problemes i necessitats”, al mateix temps que ha apuntat que “ara estan bloquejant a la meua terra, però es pose Rajoy com es pose seré presidenta perquè així ho han triat els andalusos”.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, ha subratllat que “només hi ha dos camins, que governe Fabra o Ximo, un president per als de sempre o un per a tots” i ha incidit que “cal eixir a guanyar, però a guanyar bé, convençuts que açò ho fem per la gent, perquè el 24 ha de ser un dia important per a la gent, per als ciutadans”. Així, ha remarcat que el seu objectiu és “demostrar cada dia que si et poses en la pell de la gent és impossible que prengues decisions en contra seva”. Per açò, “és cruel veure a un president del Govern dir que ja ningú parla d’atur, quan hi ha milers de persones que s’alcen cada dia buscant ocupació” i ha assegurat que “és un insensible, quan hi ha milers de treballadors que, malgrat tenir ocupació, són treballadors pobres”

La presidenta d’Andalusia ha destacat que “es poden fer moltes coses des de les comunitats autònomes, el que no es pot fer és tancar els ulls”, al mateix temps que ha afirmat que “tenim dues terres germanes amb moltes oportunitats, però necessitem governs sensibles que vegen la realitat, com la de milions de joves preparats que es marxen cada dia”. Així, ha apuntat que “aquest no és el camí de la gent, volem recuperació i cada dia treballem per a açò, perquè fan falta homes i dones sensibles i intel·ligents, amb valors ferms per a traure açò avant”. Al mateix temps, ha incidit que a Andalusia, “tenia el repte de demostrar que hi havia coses que no es podien tocar, com l’educació, que és la que ens fa iguals, perquè és el nostre ascensor social” i ha remarcat que “Ximo va a poder minimitzar els danys de la reforma Wert, va a poder asseure’s amb la comunitat educativa per a no atropellar els drets dels fills dels treballadors, perquè als socialistes no ens sobren ni universitats ni universitaris”. De la mateixa manera, ha afirmat que “la nostra educació és irrenunciable, igual que la sanitat, que és el més gran que hem fet els socialistes” i ha recordat que “tots vam ser iguals davant la malaltia gràcies a Felipe González, i ara no anem a permetre que es privatitze i es faça negoci amb la sanitat pública”.

En tercer lloc, Díaz s’ha referit la dependència com un dret “i és el més bonic i el més just que com a diputada vaig votar en el Congrés, el dret a la dignitat i a la igualtat davant les necessitats”. Per açò, ha subratllat que “no és possible ara que aquest dret consolidat que ha donat alè a la gent vinga un govern a dir que no és sostenible. Els que no són sostenibles són ells, que van a destruir tot el que durant tant temps hem aconseguit lluitant”. Al mateix temps, ha destacat que “sóc una dona que he gaudit d’una igualtat d’oportunitats per la qual molts i moltes han lluitat, però també sé que hi ha milers de dones preocupades perquè hi ha un govern que ara pretén que oblidem eixa igualtat”.

Finalment, ha remarcat que aquest diumenge “hi haurà una papereta en la qual van eixos col·legis, eixos centres de salut, l’educació i la transparència, perquè és necessari retornar la confiança dels ciutadans en el públic” i ha assegurat que “els socialistes estarem a l’altura de la gent, estarem lluitant per la igualtat i la solidaritat”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE