Puig Congreso

El secretari general del PSPV i candidat a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, afirma que “és molt lamentable que després de vint anys de governs del PP la Comunitat Valenciana haja quedat tacada per aquesta ombra permanent de corrupció”

El secretari general del PSPV i candidat a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat avui que “és molt lamentable que després de vint anys de governs del PP la Comunitat Valenciana haja quedat tacada per aquesta ombra permanent de corrupció” al mateix temps que ha afirmat que “açò no ha sigut el problema d’un tsunami ni d’una catàstrofe natural, ha sigut una sistemàtica de govern que ha fet possible que finalment existisca aquesta situació”. Per açò, ha insistit que “al marge de les responsabilitats penals personals existeix una responsabilitat política del PP que ha d’assumir-se en algun moment”.

En aquests termes s’ha expressat Puig en una entrevista en una televisió d’àmbit nacional davant la declaració avui en el TSJCV de l’exconsellera Milagrosa Martínez, imputada pel ‘cas Gürtel’ en la coneguda com a ‘peça de Fitur’. “Ningú pot creure’s que Milagrosa Martínez siga una cosa i el PP siga una altra. No es pot dissociar el que ha sigut la responsabilitat del PP amb la responsabilitat d’algunes persones individualment”, ha insistit el líder socialista, “perquè efectivament hi ha hagut un robatori generalitzat que ha actuat, d’una banda, a favor d’un partit que ha anat dopat a les eleccions i, d’altra banda, algunes persones que s’han beneficiat personalment”. “En qualsevol cas, ningú que conega a Milagrosa Martínez pot creure’s que haja sigut una actuació de caràcter personal”, ha reiterat.

Sobre l’empresa que va contractar amb la Generalitat per a realitzar el stand de Fitur, el candidat del PSPV ha assenyalat que “actua com un instrument del PP, també a Madrid” i ha ressenyat que el congrés que va triar a Rajoy com a president del PP va ser organitzat per Orange Market. “Ací el que hi ha hagut és una sistemàtica del PP que ha utilitzat aquesta empresa per a finançar-se il·legalment i per a anar a les eleccions dopat”, ha manifestat Puig, qui ha lamentat que “açò va ser amb Camps i ha sigut amb Fabra i ha sigut en tot moment una actuació del PP”. “A part d’açò, hi ha hagut personatges com  Milagrosa Martínez o altres persones que han rebut regals o un altre tipus de prebendes, però ací el problema substancial és el finançament il·legal del PP que ha guanyat eleccions a la Comunitat Valenciana dopat”, ha afirmat.

Per açò, ha indicat que “les responsabilitats han de començar ací, on cap dirigent del PP ha assumit cap responsabilitat, la qual cosa és absolutament lamentable”. En aquest sentit, ha afegit que “vam denunciar fa molts anys i vam acudir al jutjat perquè no hi havia cap resposta política i segueix sense haver-la”. “Fabra sembla com si passara per ací i ara diu que ell és el canvi”, quan “ell també va estar treballant amb ‘El Bigotes’”, en la seua etapa d’alcalde de Castelló. “Ha d’haver-hi responsabilitats ací i a Madrid”, ha insistit Puig, que ha lamentat que a la Comunitat Valenciana “aquesta legislatura va començar amb Gürtel i acaba amb Gürtel”.

Sobre la declaració d’un nou testimoni, Puig ha apuntat que “la fiscalia està posant tota la informació que té perquè s’esclarisca la veritat” i ha mostrat “absoluta confiança” en el funcionament de la Justícia i segur que es determinarà la culpabilitat de cada persona que està en aquest moment enjudiciada. No obstant açò, el secretari general del PSPV ha volgut destacar que li preocupa “fins i tot molt més, perquè açò està ben encarrilat, en el camp de la justícia, les responsabilitats polítiques, perquè ací ningú ha assumit cap”.

Així, ha recordat que la trama ha operat també “en grans elements fallits d’aquest temps com la Fira de Mostres, que anem a haver de pagar tots els valencians 1.000 milions d’euros, o la RTVV, amb un deute de 1.200 milions d’euros, mentrestant hi ha hagut molta gent que s’ha enriquit il·legalment”. “D’altra banda, és evident que hi ha hagut una relació directa del PP”, ha assenyalat el dirigent socialista per a insistir que “al marge de les responsabilitats penals personals existeix una responsabilitat política del PP que ha d’assumir-se en algun moment”.

Finalment, sobre la dilació del procés judicial, Puig ha assegurat que “ha passat molt temps perquè s’ha estat impedint sistemàticament, com en el cas Fabra, que a través de múltiples recursos el que s’ha fet és entorpir la Justícia”. “Fabra i el PP han jugat a açò. De fet fins al final dels processos no s’ha pres cap decisió política”, ha lamentat per a destacar que ara “és impossible desmarcar-se perquè és el mateix”, en referència a la suspensió de militància de Milagrosa Martínez per part del PPCV. “Hi ha un problema de fons: com va conèixer Milagrosa Martínez a ‘El Bigotes’, algú es pot imaginar que ella és la X d’aquest problema?”, ha plantejat Puig.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE