PuigyGabilondo

El candidat socialista a la Generalitat, Ximo Puig, apunta que “la pedra angular del nostre programa de Govern serà l’educació, la base del nostre projecte de canvi per a la Comunitat”

El secretari general del PSPV-PSOE i candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat avui que “la pedra angular del nostre programa de govern serà l’educació, la base del nostre projecte de canvi per a la Comunitat Valenciana”. D’aquesta manera, ha avançat la proposta d’ampliar un any l’escola pública, universal i gratuïta per a totes les famílies valencianes, la qual cosa suposa que “al final de la següent legislatura tots els xiquets de dos anys tindran accés a l’educació pública”.

Per a Puig, aquesta mesura “millorarà la conciliació dels pares i mares, al mateix temps que potenciarà l’educació des de la base” i ha assegurat que “es tracta d’una proposta econòmicament possible per a la qual comptarem amb els ajuntaments”. Així, ha recordat que “els socialistes vam universalitzar l’educació, vam ampliar l’educació obligatòria i gratuïta fins als 16 anys, i ara farem un pas més cap a la progressiva universalització de l’educació de 0 a 3 anys”.

El líder dels socialistes valencians, que ha agraït la presència del candidat socialista a la comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, en la trobada que el PSPV-PSOE ha organitzat aquest matí per a debatre i concretar propostes educatives, ha incidit en el significat de l’educació per a “la convivència, els valors i per a l’ocupació, perquè és la base de la capacitació dels ciutadans, així com per a la innovació com a element fonamental del canvi que necessita aquesta societat”. En aquest sentit, ha remarcat que “la societat valenciana, que aspira a ser la de la Finlàndia mediterrània i tenir accés a la millor educació possible”, per la qual cosa ha destacat la presència de Gabilondo “que ha estat sempre amb nosaltres en aquest procés de construcció d’un programa educatiu per a la Comunitat Valenciana, i ara assumeix altres responsabilitats”.

En aquest sentit, ha subratllat de nou l’agraïment dels socialistes valencians “per l’ajuda que ens ha prestat sempre en matèria educativa, i ara per donar eixe salt de l’àngel que suposa compartir amb ell la possibilitat que compartim la presidència de la Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana, la qual cosa significa que els valencians sempre tindrem un aliat per a millorar la nostra situació, que és ben complicada però també esperançadora”.

De la mateixa manera, ha agraït també la participació en l’acte que ha tingut lloc aquest matí en el Botànic de València de la professora Adela Cortina “per compartir amb nosaltres aquest dia de reflexió i de proposta, de mirar cap a davant, perquè és cert que la situació és complicada, però ho anem a arreglar”.

Per la seua banda, Ángel Gabilondo ha recordat que des de setembre de 2012 forma part del Consell d’Educació del PSPV-PSOE i ha volgut també “agrair a Ximo Puig la seua confiança en mi perquè puguem parlar d’educació i pensar què fer pels ciutadans i el seu futur”. Així, ha insistit que “avui vinc a parlar d’educació i a insistir que un sistema educatiu ha de garantir l’equitat i l’excel·lència en igualtat”, al mateix temps que ha destacat que “no ens agrada cap model que estiga supeditat a condicions econòmiques o socials, perquè ningú ha de quedar mai en el nostre país al marge dels estudis per aquests condicionants”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE