Puig UGT Igualdad

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat ha assegurat que les decisions urgents del pròxim executiu estaran marcades per un “gir social i pel diàleg permanent” amb actuacions prioritàries com “la derogació del copagament o garantir l’alimentació infantil”

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat avui que una de les primeres mesures del govern valencià serà la modificació del calendari escolar perquè pretenen “acordar amb la comunitat educativa el retard de l’inici del curs”. Per a Puig, les primeres decisions que prenga el nou govern estaran caracteritzades per un clar “gir social” i per el “diàleg permanent en la presa de decisions” i ha afegit que entre les primeres actuacions estarà també la derogació del copagament.

“És urgent plantejar-se què es pot fer per a millorar la vida dels qui ho estan passant pitjor” i, davant açò, ha explicat que seran prioritàries l’aplicació de mesures per a garantir l’alimentació infantil i superar l’emergència social. No obstant açò, també ha apuntat que el nou govern també es plantejarà, entre altres mesures, el pacte de futur per la Comunitat acordat amb els sectors productius, sindicats o empresaris o la posada en marxa d’una nova RTVV. De fet, ha apuntat que ara “toca complir amb el promès en el programa electoral”.

Així s’ha manifestat en la 8a edició del Premi “Avançant en Igualtat” que ha organitzat la FSP-UGT PV on Puig ha valorat “la defensa dels drets i d’un valor fonamental com és la cultura de la igualtat” i ha agraït a la UGT que “haja encertat tant en les premiades” en referència a CIMA la ‘Asociación de Mujeres Cineastas i Medios Audiovisuales’ pel documental “YO DECIDO, el tren de la libertad”, que ha rebut el premi enguany.

“L’important no són els noms sinó formar equips transversals amb professionals capacitats”

D’altra banda, Puig ha informat que demà serà un dia “important” per a anar avançant en les negociacions sobre l’arquitectura del nou govern i ha advertit que no es tracta de mirar “com repartir-se les àrees sinó veure com podem conformar un millor govern”. “La qüestió no és discutir qui va a ser el conseller de quina àrea sinó com fem un govern més auster, més eficaç, més eficient i més defensor de l’interès general”, ha indicat abans d’afegir que el nou govern es constituirà a partir del dia 29. Al seu judici, “l’important no són els noms dels consellers sinó formar equips transversals amb professionals capacitats per a traure a la Comunitat Valenciana de la situació d’emergència que viu”.

En aquest sentit, ha insistit que la setmana vinent serà “decisiva” amb el debat d’investidura i la presa de possessió i ha calculat que el diumenge o el dilluns es farà públic el “nou govern que comence a treballar i a prendre decisions que tenen a veure amb la quotidianitat, amb les polítiques socials i amb organitzar la convivència”.

Finalment, preguntat sobre el vot de Podemos en la presa d’investidura, el dirigent socialista ha qualificat com a “lògic i raonable” el que va plantejar ahir Antonio Montiel i li ha assegurat que “efectivament l’Acrod del Botànic es complirà”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE