Puig – FSP

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat ha anunciat que revisaran totes les estructures de lliure designació “i qualsevol persona que haja d’exercir algun càrrec ho farà perquè té mèrits i capacitat”

El secretari general del PSPV i candidat a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig ha mostrat avui el seu convenciment que “és necessari reprofessionalitzar l’administració pública valenciana perquè és necessari traure-la de les garres del PP”. En aquest sentit, ha anunciat que els socialistes valencians revisaran totes les estructures de lliure designació “i qualsevol persona que haja d’exercir algun càrrec ho farà perquè té mèrits i capacitat”, al mateix temps que ha incidit en la necessitat de separar administració i Govern “perquè no és possible que l’administració siga captiva del Govern

Puig ha mantingut aquest matí una reunió amb la direcció de la Federació de Serveis Públics d’UGT (FSP-UGT) amb l’objectiu de fer un balanç de la situació actual de l’administració pública valenciana i debatre les propostes que els socialistes inclouen en el seu programa “amb l’objectiu que l’administració pública siga en el futur un pilar bàsic d’un govern compromès amb la recuperació econòmica, l’ocupació i la igualtat”. Per açò, ha apuntat també la intenció de mantenir, des del Govern, “una relació fluïda amb els sindicats en general, però especialment en l’administració pública, perquè és necessari que existisca un compromís comú per a reflotar la Generalitat Valenciana i ser capaços de reconstruir la Comunitat Valenciana”.

Pel que fa a la reforma profunda que el candidat socialista pretén plantejar de l’administració pública valenciana, en conjunt amb l’administració local, “és necessari que tots els valencians tinguen les mateixes possibilitats per a accedir a la funció pública, apostant per un model similar al francès, que garantisca que, una vegada finalitzats els seus estudis, els ciutadans puguen competir per un lloc de treball”. Així, és l’administració “la que ha de seleccionar als millors i, al mateix temps, formar-los a través d’una nova acció de l’Institut Valencià de l’Administració Pública, que anem a potenciar, per a contribuir a millorar de forma permanent l’administració”.

De fet, per a Puig, “la formació permanent ha de ser clau, per açò el PP va cometre un gran error destinant pocs recursos i cap complicitat política a l’IVAP, perquè quant millors empleats públics tinguem millor seran els serveis prestats als ciutadans”. Al mateix temps, ha apostat per recuperar l’ocupació pública des de l’eficiència i la flexibilitat acordada amb els agents socials “perquè l’estalvi del que parla el PP significa que hi ha pitjor atenció sanitària, pitjors ràtios de professors, etc”.

Lozano: “L’objectiu del PP és anar desmantellant els serveis públics”

Per la seua banda, el secretari general de FSP-UGT, Luís Lozano, ha presentat el balanç de la legislatura realitzat pel sindicat en el qual fan una comparació amb l’anterior per a veure l’evolució dels serveis públics valencians en els últims 8 anys. Aquest document, que arreplega únicament dades públiques presentades pel Govern o la Generalitat, “mostra clarament l’objectiu del PP d’anar desmantellant de forma sistemàtica els serveis públics per a acabar amb el nostre model social”. D’aquesta forma, ha destacat que “proclamant la insostenibilitat financera dels serveis públics ha obert la porta a la privatització i externalització”.

Aquest document arreplega dades sobre fiscalitat i finançament “que demostren la mentida del PP al culpabilitzar del desastre en matèria de serveis públics a l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana”. Així, Lozano ha reconegut que existeix aquest infrafinançament “però la major part del deute es deu exclusivament a la mala política del PP”. Pel que fa a la sanitat, ha apuntat que el model Alzira “ha popularitzat l’externalització d’aquest dret, quan la Comunitat Valenciana és la que menys inverteix per habitant en ell”, al mateix temps que també ha qualificat de “escandalosa” la situació en què es troba l’educació pública o l’aplicació de la dependència.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE