Consell Económico

El candidat socialista s’ha reunit amb el que serà el futur Consell Econòmic del President de la Generalitat que compta amb nombrosos experts i que ha tractat diversos temes com el finançament autonòmic o el refundació de l’IVF

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat avui per “abordar una política social financera a través de microcrèdits per a ajudar a aquelles persones que no tenen cap accés al món financer”. Així s’ha manifestat en una reunió amb economistes en la qual s’ha presentat el programa econòmic del PSPV-PSOE i en la qual el dirigent socialista també s’ha compromès a plantejar un nou acord amb les entitats financeres que estan a la Comunitat. “Una de les pitjors herències del PP, després d’aquests 20 anys, és haver liquidat el sistema financer valencià, altres autonomies continuen tenint caixes però ací hem passat de tenir la tercera i la quarta caixa d’Espanya i ara solament queda Caixa Ontinyent”, ha indicat Puig. Per açò, considera que és necessari “veure de quina manera les entitats nacionalitzades es poden comprometre més amb la Comunitat Valenciana”.

Aquesta reunió, segons ha explicat Puig, és “l’embrió del que serà el futur Consell Econòmic del President de la Generalitat” – igual que existeix en molts països europeus – i que, malgrat no està tancat, compte ja amb importants experts. Així, durant la trobada han intervingut el professor de la Universitat Jaume I, Manuel Illueca, que ha tractat la refundació de l’Institut Valencià de Finances perquè és fonamental per a “veure com es pot ajudar a aquells que estan exclosos del sistema financer”; l’expert en finançament autonòmic, José Antonio Pérez, que ha explicat la situació en la qual es troba la Comunitat i la importància del finançament per a aconseguir una Generalitat viable; i el professor d’economia Andrés García Reche que ha parlat sobre innovació i sobre la futura Agència d’Innovació que “serà la que catalitzarà la nova generació de polítiques industrials, d’empresa i d’innovació”.

Entre els assistents cal destacar la presència del catedràtic i exrector de la UJI, Celestino Suárez; el catedràtic d’economia aplicada, Aurelio Martínez; l’exdelegada del Govern a la Comunitat, Ana Botella; l’exconseller, Emèrit Bono; els eurodiputats Enrique Guerrero i Inmaculada Rodríguez Piñero; així com els candidats autonòmics María José Mira, Julián López, Enrique Vidal i Noelia Hernández, entre altres.

Puig: “Els socialistes estem en modo govern per a oferir respostes reals i no fictícies”

 En aquest sentit, Puig ha assegurat que els socialistes ja estan en “modo govern per a oferir als ciutadans respostes reals i no fictícies” perquè, segons ha advertit, “no es pot parlar alegrement de crear un banc públic si no sabem exactament en quines condicions es pot crear”. De fet, ha recordat que en aquests moments la Generalitat Valenciana té “més de 40.000 milions d’euros de deute” i, per tant, “és evident que cal abordar una política social financera” perquè, segons ha indicat, “la palanca fonamental de creixement de la Comunitat ha d’estar orientada a les bases econòmiques”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE