180809  Reunión Puig Y Conesa Alicante
  • El secretari general del PSPV-PSOE defensa al costat del capdavanter de PSOE de la Regió de Múrcia “una posició a favor de la nostra agricultura i sense fer bandera de confrontació”
  • Puig destaca els “molts problemes i ambicions col·lectives comunes” que tenen la Comunitat i la Regió de Múrcia: “Som les dues autonomies pitjor finançades de tota Espanya”

Alacant, 09/08/2018.- El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha defensat la necessitat de “garantir el subministrament d’aigua” per a la producció agrícola de Múrcia i Alacant, considerades “l’horta d’Europa i que tants recursos i ocupació generen”. “Cal garantir l’aigua a la Vega Baixa i a Múrcia, i para això el transvasament Tajo-Segura és irrenunciable”, ha assenyalat el líder dels socialistes valencians després de reunir-se amb el seu homòleg a la Regió de Múrcia, Diego Conesa.

El també president de la Generalitat ha assenyalat que l’aigua “és un tema que ens convoca a murcians i valencians a continuar treballant junts i a defensar una posició racional, que no és contra ningú, sinó que és una a favor de la nostra agricultura i la nostra societat“. Així, ha indicat que els socialistes “mai van a fer bandera de confrontació” de l’aigua, però ha afegit que tampoc “deixarem de reivindicar el que és just”.

En la mateixa línia, el secretari general del PSOE a la Regió de Múrcia, Diego Conesa, ha indicat que tant la posició dels socialistes valencians com a murcians “és molt clara i molt nítida en la defensa del transvasament Tajo-Segura i no varia gens”, ara bé, ha assegurat que no voler “fer política amb l’aigua, sinó que es desenvolupen polítiques d’aigua que garantisquen el subministrament“. Conesa ha criticat al Partit Popular per voler “seguir generant confusió i alarmisme” mentre que els socialistes “estem centrats a aportar solucions viables”.

El segon tema que ha marcat la trobada entre els dos líders socialistes ha estat el finançament autonòmic. El secretari general dels socialistes valencians ha recordat que “és evident que la Comunitat i la Regió de Múrcia són les comunitats pitjor finançades” pel que ha assegurat que és “lògic que aspirem a un model que parle d’equitat i igualtat dels ciutadans davant la prestació de serveis fonamentals”. “Educació i Sanitat són dos pilars bàsics de l’Estat del Benestar que han d’estar perfectament finançats perquè els ciutadans puguen tenir els serveis que es mereixen”, ha afegit Puig.

En tercer lloc, el president de la Generalitat i el delegat del Govern a la Regió de Múrcia han parlat d’infraestructures, especialment, del Corredor Mediterrani que Ximo Puig ha qualificat de “bàsica per generar una alternativa de competitivitat per a les nostres empreses”. “El Corredor Mediterrani ha de donar a les nostres empreses la capacitat de situar els nostres productes als mercats europeus amb temps i qualitat”, ha indicat el dirigent socialista qui ha afegit que això ajudarà “a millorar les xifres d’ocupació que suposen l’objectiu comú dels socialistes”.

Així mateix, el secretari general del PSPV-PSOE ha remarcat que la Regió de Múrcia i la Comunitat “són dues regions que tenen molts problemes i ambicions col·lectives comunes“, per la qual cosa és necessari “generar un marc constant de relacions”. “Després d’aquesta trobada hi haurà molts altres i hi haurà actes conjunts perquè hem de saber cosir millor Espanya i una manera de cosir-la és des de les comunitats autònomes”, ha assenyalat Ximo Puig.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE