Lliria

El secretari general del PSPV i candidat a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, en un acte de “reivindicació del comerç local” que ha celebrat a Llíria al costat del candidat socialista d’eixa localitat, Manuel Civera, ha insistit que “la imatge dels nostres pobles és en gran part la imatge del nostre comerç”

El secretari general del PSPV i candidat a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que “pocs elements són tan decisius per al futur d’un municipi com la vitalitat i la potència del seu comerç local”, perquè el comerç “és un motor de creixement d’un poble” i perquè és un element “vertebrador”. Per açò, comptant amb el sector, ha proposat que “les administracions local i autonòmica s’impliquen en les solucions” i ha apostat per la “cogestió entre administracions i comerciants de totes les mesures a prendre”. “Cogestió i Consens”, ha postil·lat Puig.

Així, Puig, en un acte de “reivindicació del comerç local” que ha celebrat a Llíria al costat del candidat socialista en eixa localitat, Manuel Civera, ha insistit que “la imatge dels nostres pobles és en gran part la imatge del nostre comerç”. En aquest sentit, ha denunciat les decisions de la Generalitat dirigides “a recolzar sempre l’obertura de noves grans superfícies mentre que el poc que ha fet per al xicotet comerç ha sigut sempre merament estètic”. “Les partides del pressupost del Consell per al comerç i consum s’han reduït a la meitat”, ha afegit, la qual cosa suposa “menys ajudes als comerços i a les associacions”.

En aquest sentit, Puig ha apel·lat al consens per a “potenciar la connexió entre producció local i comerç local, per a impulsar la marca de qualitat dels productes locals que done valor afegit i la importància de la retroalimentació entre comerç i turisme”. Igualment, ha proposat que “el suport prioritari de la Generalitat, dins d’un model comercial equilibrat, ha de ser per al xicotet comerç”, perquè “crea riquesa local, és font de cultura i és intensiu en llocs de treball” al mateix temps que ha defensat la necessitat de “repensar la regulació tant de les noves superfícies comercials com la llibertat d’horaris”.

El candidat socialista a la Generalitat ha considerat que “l’increment de l’IVA ha sigut la punta per a un sector colpejat per l’atur, la reducció dels sous i la falta de confiança a eixir de la crisi”. “Tot açò ha suposat que en la nostra comunitat el comerç haja perdut un 2,4% dels llocs de treball en 2014, el que més de tota Espanya al costat de Balears i Navarra”, ha advertit Puig. A més, el líder del PSPV ha afirmat que el sector, en concret el de Llíria, té “greus amenaces: l’actual crisi, la proximitat amb València i les grans superfícies”, entre les més rellevants.

Llíria

“Llíria ocupa geogràficament una posició privilegiada que és necessari posar en valor de cara al desenvolupament de les activitats econòmiques, una posició que ha de convertir-se en motor de creixement del municipi”, ha remarcat Puig, que ha posat com a exemple la seua gestió al capdavant de l’Ajuntament de Morella, en el qual va crear el Patronat de Turisme, el primer de la província de Castelló, en el qual empresaris i ajuntament aportaven a parts iguals el pressupost per a minimitzar inconvenients i posar el valor els avantatges.

“Llíria és la segona corona metropolitana, a deu minuts de l’aeroport i a trenta del port”, ha indicat el dirigent del PSPV, que ha reclamat per a aquesta zona “l’ampliació de la xarxa ferroviària que vertebre Llíria amb la resta de la comarca del Camp del Túria i les comarques de l’Horta Sud i ‘los Serranos’”. “Amb els socialistes en la Generalitat tindreu tot el suport per a fer possible un nou renaixement del comerç de Llíria en el seu conjunt”, ha conclòs Puig.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE