Puig Presenta Su Libro

El candidat a la presidència de la Generalitat del PSPV-PSOE destaca que la Generalitat “no és en aquests moments un instrument viable, per açò en aquestes eleccions, a més de decidir qui va a governar, hem de plantejar-nos què i com canviar les coses”

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació el llibre ‘El problema valenciano tiene solución’, que ha escrit amb les aportacions de diferents col·laboradors i en el qual plasma “una visió personal i participada d’aquesta Comunitat que vull i a la qual propose una sèrie de solucions perquè, com ja planteja fa temps, el problema valencià existeix, tant en la relació que tenim amb Espanya com amb nosaltres mateixos, amb el nostre model de creixement i amb la gestió que s’ha dut a terme en els últims anys”. Així, ha assegurat que “he volgut plasmar la meua visió de la situació actual d’una forma lleial i honesta amb els meus ciutadans, que podran en el futur, si ens donen la seua confiança per a governar, determinar si actuem de forma correcta o no”.

Per al líder socialista, “aquest problema té solució, però és necessari canviar les regles del joc”, per açò ha fet referència al subtítol d’aquest llibre (‘Exhaustos de ofrendar nuevas glorias’) “perquè durant anys la Comunitat Valenciana no ha estat allí on es decideixen les qüestions fonamentals i la nostra relació amb Espanya no pot ser de subjugació ni portar-nos a tenir dificultats per a subsistir”.

De fet, ha recordat que “la Generalitat en aquests moments és un instrument inviable, per açò en aquestes eleccions, més enllà de decidir qui va a governar, hem de plantejar-nos què i com governar per a canviar les coses”. Per aquest motiu en aquest llibre Puig parteix de la situació actual per a apuntar solucions, que passen per la reacció democràtica, un nou model productiu i un nou espai de relació amb Espanya “perquè no podem continuar sense exigir el que ens pertany, no solament pel que fa al finançament, sinó també en les inversions de l’Estat i en la renegociació del deute”. A més, ha insistit en la necessitat de garantir la igualtat, “perquè en els últims anys hi ha hagut un creixement desorbitat de la desigualtat entre els valencians”, mentre que ha apostat per seguir el camí de països més avançats en aquestes qüestions, com Finlàndia “per a aconseguir un model més just, equitatiu i millor per a tots els ciutadans, no solament per a determinats segments de la població”.

“El renaixement de la Comunitat passa per aconseguir un finançament adequat”

Quant a finançament, Puig ha indicat que “el renaixement de la Comunitat passa, entre altres coses, per que la Generalitat siga viable i per a açò el primer que necessitem és un finançament adequat i renegociar el 50% de deute que se li deu a l’Estat per la situació injusta de la Comunitat respecte al finançament”. Per al dirigent socialista, “s’han comès grans errors per a acumular aquest deute, no ha sigut solament finançament sinó el model equivocat i distorsionat que ha propiciat el PP”. “Aquesta nova visibilitat de la Comunitat a Espanya” que volen els socialistes “també ha d’afectar a les inversions de l’Estat perquè en aquests tres últims anys ha arribat la meitat dels diners que ens corresponia en funció de la població”. Açò és un problema, segons ha assenyalat Puig, “de com s’han repartit els diners” i, per açò, ha afegit que “les decisions que es prenguen en polítiques sectorials han de tenir en compte el teixit productiu i la mirada valenciana”.

Puig aposta pels Pactes de la Generalitat

D’altra banda, Puig ha reiterat la seua intenció de crear els Pactes de la Generalitat perquè “és necessari un acord de la Comunitat per a eixir d’aquesta situació”, ja que, “les estratègies han de ser a mitjà i llarg termini perquè açò no es va a solucionar en quatre anys”. Al seu judici, “la ruïna a la qual ha portat el PP a la Comunitat no se soluciona en quatre dies perquè hi ha problemes estructurals que cal canviar”, de fet, ha recordat que “hem perdut el sistema financer valencià i açò no és fàcil de restablir”. Davant açò, ha assenyalat que els acords “són fonamentals” i ha advertit que aquesta “metodologia la va seguir Finlàndia on va haver-hi un gran acord de país que va decidir situar l’educació en el fonament de la seua política econòmica i va decidir també situar l’aposta per les tecnologies de la informació i comunicació entre les seues prioritats”. Per açò, ha apuntat que és “bàsic un acord entre empresaris, treballadors, partits polítics i universitats per a abordar una estratègia de desenvolupament de la Comunitat a mitjà i llarg termini”.

A més, el dirigent socialista ha assenyalat que des del PSPV-PSOE han entès “perfectament el missatge de l’obertura” que reclamava la societat, ja que, tant en l’elaboració del programa com en l’elecció del candidat a president ha participat la ciutadania. Els socialistes “han obert la política en tots els seus àmbits” i, a partir d’açò, ha insistit que “s’ha d’obrir també una etapa de diàleg intens des de la responsabilitat i des de la generositat”. “Cal parlar per a solucionar els problemes de la gent”, ha conclòs. Per açò, ha destacat que és necessari per a la Comunitat Valenciana que el PSPV-PSOE traga un molt bon resultat en les pròximes eleccions i lidere el canvi. De fet, ha advertit que “el pitjor que li pot passar a aquesta Comunitat és que seguisca el PP perquè açò suposaria reforçar la desmoralització col·lectiva que hi ha”.

Segons ha apuntat Puig, “és clar que va a haver-hi canvi perquè en totes les enquestes hi ha un 75% dels valencians que ho vol”, no obstant açò, ha assegurat que “el que falta saber és què tipus de canvi”. Davant açò, ha destacat que els socialistes ofereixen un “canvi segur, de veritat, amb perspectiva a mitjà i llarg termini, que puguem deixar als nostres fills una societat millor” i per a açò “es necessita solvència i no més mentides”. Per a Puig, aquesta societat “té un gran potencial” i ha afegit que “a voltes els països fracassen no per les seues condicions físiques, ni pels seus condicionants de tipus cultural o religiós, sinó pels seus governs, per la falta de capacitat de desenvolupar les potencialitats i actius que té un país”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE