Ximo Puig

El secretari general del PSPV-PSOE ha destacat que els socialistes apostaran per una gestió “innovadora des de la cogestió” i ha anunciat que en el pròxim govern de la Generalitat la conselleria de Turisme tindrà un “consell d’administració on participarà l’empresariat per a decidir i no solament per a opinar”

El secretari general del PSPV-PSOE i candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat avui que “el turisme és una de les nostres grans indústries i un dels elements fonamentals per a l’eixida de la crisi”. Així s’ha manifestat el líder dels socialistes valencians després de visitar els diferents expositors de la Comunitat Valenciana en Fitur on ha indicat que “el turisme és la indústria més important dels valencians i valencianes i, per açò, hem d’intentar fer junts un esforç per a promoure tot el nostre patrimoni natural com a cultural”.

D’aquesta manera, Puig ha recordat que “durant tots aquests anys l’administració valenciana ha desaparegut del turisme, no hi ha hagut una política ni una estratègia turística” i, per açò, ha apostat per “canviar el model que va fracassar en el passat, un model basat en el creixement ràpid i insostenible”. Així, ha explicat que els socialistes volen “fer polítiques consistents on la promoció estiga basada en els nostres grans esdeveniments com les falles o els moros i cristians perquè la nostra cultura i les nostres festes són singulars”. “La gent vol venir a la nostra Comunitat per açò i pels nostres paisatges d’interior i de costa”, ha indicat Puig abans d’afegir que els socialistes apostaran per una gestió “innovadora des de la cogestió”. De fet, ha explicat que els instruments de gestió pública “estaran oberts a la participació de l’empresariat” perquè “volem una cogestió real on l’empresariat i el sector turístic van a tenir una determinada participació per a poder fer la millor política turística i aconseguir el nostre principal objectiu: l’ocupació i el benestar”.

En aquest sentit, el dirigent socialista ha anunciat que “la conselleria de turisme del pròxim govern valencià tindrà un consell d’administració on participarà l’empresariat per a decidir i no solament per a opinar” i ha advertit que “el govern no ha de fer intrusisme ni intervencionisme en el sector, no ha de ser el conseller o el president que diga què segments cal promocionar o quina campanya s’ha de fer”, ja que, en la seua opinió, “açò l’han de determinar els criteris tècnics i professionals d’acord amb un model de cogestió”.

“Cal aprendre dels errors del passat”

Segons ha indicat, “el futur del turisme, igual que el de la Comuntiat, està garantit si fem les coses bé, el turisme és una palanca de desenvolupament i una de les principals indústries de la nostra Comunitat” i ha advertit que el repte és “fer millor les coses que ja sabem fer bé i el turisme és una d’elles”. Per açò, ha instat a “aprofitar aquesta gran oportunitat, aprendre dels errors del passat i intentar generar productes turístics de qualitat i que tinguen una presència permanent”. En aquest sentit, el líder socialista ha destacat la gran varietat de productes que té la Comunitat Valenciana des del sector agroalimentari fins als paratges naturals passant per la cultura i la diversitat enorme. “Hem de fer de tot açò una gran aposta turística”, ha apuntat Puig.

Finalment, el dirigent socialista, a preguntes dels periodistes, s’ha referit a l’optimisme del PP en assegurar que l’economia s’està recuperant. Per a Puig, “estem lluny que la recuperació siga real per a tots” perquè “no es poden tirar coets quan tenim el 31% de persones a la vora de l’exclusió social”. No obstant açò, ha assenyalat que si que hi ha un “marc general internacional que s’ha d’aprofitar com la baixada del preu del petroli o la devaluació de l’euro o que el Banc Central Europeu haja començat a actuar” però ha advertit que “si no aprofitem bé l’eixida de la crisi, si continuem amb velles receptes del passat, si no apostem per la qualitat no podrem tirar endavant i perdrem aquesta oportunitat”. En aquest sentit ha insistit que “solament haurà eixida de la crisi quan no hi haja aquesta desocupació brutal que arriba quasi al 25% i quan els salaris es recuperen de veritat perquè l’eixida no està en la devaluació salarial permanent que és l’única cosa que ha aportat la dreta en aquests últims 20 anys”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE