27751111822 31d5c4a872 Z

El secretari general ha participat en un acte en Patraix en el qual ha recordat els avanços per a la dona que han dut a terme els governs socialistes

“En matèria d’Igualtat no hi ha competència entre partits. El que més ha fet per la dona és aquest nou i vell partit, el PSOE“. Esta ha sigut una de les afirmacions del president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, en l’acte que hui ha tingut lloc en la Plaça de Patraix en la ciutat de València i que ha congregat a gran nombre de representants d’igualtat de les executives del PSPV-PSOE i les administracions que governa el partit.

“El diumenge ens juguem anar cap a davant o cap a arrere. Hem d’aconseguir les lleis cap a la igualtat que s’han aprovat durant els governs socialistes facen un pas més enllà, amb la paritat entre els càrrecs directiu de les empreses, igualtat salarial, i conciliació”, ha apuntat.

Puig ha recordat que fa un any va anunciar que si hi havia canvi en la Generalitat “hi hauria un govern paritari”, i “per primera vegada en la història hi ha un govern paritari”. “Açò hauria de ser la normalitat”, ha afegit. El president del Consell s’ha referit al fet que fa un segle, Maria Cambrils va afirmar que “no es podia ser socialista sense ser feminista”, i Clara Campoamor va dir que “no es podia ser demòcrata si no s’era feminista”. I ell ha afegit: “no hi ha democràcia sense igualtat. Qualsevol govern decent ha de situar la igualtat d’homes i dones com un tema essencial. I açò l’estem fent des de la Generalitat i ho hem fet des dels ajuntaments”.

Baix el lema ‘Dones socialistes pel canvi’, en l’acte s’ha visibilizat i reivindicat el paper de la dona en la societat en la qual la seua participació a tots els nivells és fonamental. Així l’encontre ha comptat amb les intervencions de la secretària d’Igualtat del PSOE i consellera de Sanitat, Carmen Montón, la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Anaïs Menguzzato, la candidata socialista al Congrés per la província de València, Ana Botella, a més de destacades membres del partit com Rosa Peris, Rosa Mustafà, Isabel García, Tania Baños o Sandra López.

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha afirmat que, “sense igualtat, la democràcia no està completa”. I s’ha preguntat, “com va a estar completa si la meitat de la societat no viu lliure de la violència de gènere, si l’estat no la protegeix”. La també secretària d’Igualtat del PSOE ha demanat dotar de fons específic als ajuntaments, que són “la porta d’entrada de moltes dones que fugen de la violència”. També ha apostat per  “l’acompanyament judicial”, perquè les dones no se senten soles quan acudeixen a denunciar, i un “pla de prevenció i sensibilització permanent”. Finalment s’ha referit a la importància de l’educació: “Necessitem educar en igualtat i tallar d’arrel la violència, crear una assignatura que parle de violència de gènere i d’educació afectiu sexual”.

La directora general de l’Institut de la Dona, Anaïs Menguzzato, ha lamentat que “cada cinc dies una dona és assassinada a Espanya per la seua parella”, i ha destacat la importància de la consciència dels Governs. “La Generalitat ha assumit que este és un dels principals problemes del país. A Espanya, fins ara, no ho és”, ha denunciat. La responsable política ha explicat les mesures que ha pres el Consell amb accions en les conselleries i els ajuntaments, i la creació de la figura de “agent d’igualtat” en els ajuntaments de més de 20.000 habitants.

La candidata al Congrés per la província de València, Ana Botella, ha destacat el paper que ocupa la dona en el programa electoral, amb més de 100 mesures, xifra “molt allunyada del següent partit”. “En tots els camps hi ha mesures específiques per a la dona, perquè és transversal per a tota la política”, ha indicat. Botella ha parlat de les dones cuidadores, i ha demanat que tinguen la cotització a la seguretat social.

Durant les intervencions s’ha coincidit a destacar el ferm compromís del PSOE per fer de la pròxima legislatura “la del canvi per la igualtat” amb l’aprovació de la Llei d’Igualtat Salarial i amb una aposta clara per portar la paritat a tots els llocs, perquè les dones accedisquen a tots els òrgans. En este sentit s’ha recordat que el PSOE ha sigut el partit que més ha fet per la igualtat a diferència del PP les retallades del qual han dificultat seriosament la incorporació de la dona al món laboral.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE