Puig Oltra Montiel

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat ha assegurat, després de reunir-se amb Oltra i Montiel, que l’acord “no és una escenificació, anem a treballar d’una altra manera perquè eixa és l’exigència de la ciutadania”

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que “estem davant un nou paradigma del que serà la política valenciana i de com es va a teixir un nou model d’acció política” perquè amb la concreció de l’Acord del Botànic “fem un pas més endavant amb compromisos concrets que assumim tots”. Per al dirigent socialista, s’inicia “un nou temps de veritat, açò no és la plasmació d’una escenificació determinada, anem a treballar d’una altra manera perquè l’exigència dels ciutadans és eixa”.

Així s’ha manifestat després de mantenir una reunió amb la síndica de Compromís, Mónica Oltra i el síndic de Podemos, Antonio Montiel, on han signat un acord que completa l’Acord del Botànic per a fer un calendari de les mesures bàsiques que es van plantejar i també crear una comissió de seguiment política – amb representació dels tres partits – per a avaluar les mesures que componen aquest acord.

D’aquesta manera, ha destacat que “en aquest nou temps que iniciem la rendició de comptes és un valor fonamental”, per açò, ha qualificat com “extremadament positiu que es marque amb total claredat quin és el full de ruta d’eixa rendició de comptes”. “Del que es tracta és de traspassar les barreres de les institucions com a espais on solament habiten els polítics” ha assegurat abans d’afegir que “cal superar el distanciament que ha existit en la política institucional i la política del carrer”. De fet, ha insistit que “aquest acord ho hem fet per a complir-ho i, a més, anem a respondre davant els ciutadans del que hem signat”.

“L’ofensa permanent de Montoro als valencians té data de caducitat”

D’altra banda, el dirigent socialista ha anunciat que dilluns que ve, en el seu primer dia com a president, sol·licitarà una reunió amb Moncloa per a entrevistar-se amb el president del Govern i exigir-li “el respecte que es mereix la Comunitat” perquè el “problema valencià ha de ser una qüestió fonamental en el futur de l’acció de govern perquè és clau per a la supervivència del propi autogovern valencià”. Per tant, ha incidit que la “ofensa permanent de Montoro als valencians té data de caducitat” i ha apuntat que “més prompte que tard tindrem el govern que mereixen els valencians finançat de la manera més adequada”.

En aquest sentit, ha indicat que li demanarà a Rajoy que entenga que “hi ha una part d’espanyols, concretament cinc milions, que estan maltractats sistemàticament pel seu govern” i cal donar una “solució immediata a açò”. De fet, ha recordat que Rajoy va dir que “canviaria el model de finançament després de les eleccions i ara diu que no hi ha temps” i, per açò, ha exigit que “complisca la seua paraula” i, mentrestant, que “fins a final d’any s’adapte un finançament suplementari perquè la Generalitat puga cobrir els serveis bàsics dels ciutadans”. “La marginació sistèmica d’aquesta Comunitat ha d’acabar, governe qui governe a Madrid, perquè els valencians no podem esperar més”, ha conclòs.

A més, Puig ha assenyalat que “el problema es desenfoca quan es diu que les comunitats autònomes hem de parlar d’una part del pastís perquè del que es tracta és de parlar de tota”. “No es tracta d’entrar en eixe joc” però ha advertit que és “intolerable que ara hi haja una diferència d’1 a 6 entre les comunitats perquè és injust i no pot ser que davant eixa situació el govern d’Espanya mire cap a un altre costat”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE