170130 Ximo Puig Jornada Interparlamentaria2

El líder dels socialistes valencians destaca l’important paper que està desenvolupant el Parlament valencià com a “centre de l’activitat política” i aposta per la coordinació entre els diputats socialistes en el Congrés i Les Corts per a aconseguir incloure les reivindicacions valencianes en l’agenda del Govern de Rajoy

El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat, davant els mitjans de comunicació instants abans de participar en la jornada interparlamentaria celebrada en Blanquerías, la importància del contacte permanent amb la ciutadania “perquè este no és un projecte de partit sinó de país”, ha incidit. En l’inici de la jornada ha advocat, davant els diputats de Les Corts i Congrés, per mantenir el ‘feedback’ amb tota la ciutadania a través d’accions com les jornades de proximitat i així conèixer de primera mà les reivindicacions de tots els col·lectius i plantejar solucions reals.

De la mateixa manera, Ximo Puig ha posat en valor el treball que exerceixen els diputats socialistes tant en el Congrés com en Les Corts Valencianes. Així s’ha referit al Parlament valencià com “el centre de l’activitat política, que no passava en els governs del PP quan Les Corts era una conselleria més dels governs de la dreta”. Ximo Puig ha reiterat la important labor que s’està desenvolupant en el parlament valencià que ara, ha assenyalat “és un espai plural on es debat i s’aconsegueixen traure lleis des del treball, l’esforç i el diàleg, un element fonamental de la qualitat democràtica d’una societat”, ha puntualitzat.

El líder dels socialistes valencians ha explicat que es tracta d’una trobada per a valorar els acords aconseguits a través del pacte del Botànic; detallar els reptes plantejats pel Govern per al pròxim semestre a Sagunt; així com exposar i coordinar els treballs per a valencianizar l’agenda del Govern de Rajoy treballant conjuntament des de Les Corts i el Congrés. En aquest sentit Ximo Puig s’ha mostrat convençut que davant el nou espai de diàleg que necessàriament s’ha imposat en la política espanyola, l’Executiu haurà d’atendre els compromisos pels quals treballaran els diputats valencians, com el canvi de model de finançament, o la inclusió en els PGE 2017 de qüestions clau com el finançament del transport metropolità, o un major suport a la cultura valenciana i als nostres museus, entre uns altres.

“És important que el grup parlamentari socialista en Les Corts juntament amb el Congrés siga capaç d’elaborar estratègies a favor del projecte de progrés per a la Comunitat”, d’esta forma Ximo Puig ha apostat per impulsar una “oposició útil a Madrid al costat d’un govern útil a la Comunitat”. En esta línia, ha demanat que els socialistes valencians se centren a millorar una proposta socialdemòcrata que puga ser l’alternativa als governs conservadors. “No es tracta de fer focs artificials, sinó de fer propostes realistes per a solucionar els problemes de la gent i ser més útils a la societat” ha incidit el president abans d’assegurar que “el Consell està demostrant amb fets que és un govern progressista perquè no es tracta de fer discursos efervescents sinó d’actuar, canviar i transformar la vida de la gent”

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE