Puig Y Sánchez – Mujeres Empresarias

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat reivindica la necessitat d’avançar “en la igualtat efectiva de drets i salaris” i destaca que la nova reforma laboral “ha de reconèixer la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits de les relacions laborals”

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha reivindicat avui la necessitat d’avançar “en la igualtat efectiva de drets i de salaris” i ha destacat que demà, 1 de Maig, “eixirem al carrer per a dir que no ens agraden els contractes precaris que en aquests moments està produint la reforma laboral, però també que la nova reforma ha de reconèixer la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits de les relacions laborals”.

Puig, que ha mantingut aquest matí una trobada a Alacant amb dones empresàries i emprenedores al costat del líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la secretària d’Igualtat socialista, Carmen Montón, ha “destacat que és molt simbòlic que el dia abans de l’1 de Maig tinguem aquesta trobada amb dones, perquè aquest dia sempre ha sigut dels treballadors però no de les treballadores”. Per açò, ha destacat també que “l’esquerra ha de fer una autocrítica seriosa perquè els treballadors vam aconseguir avançar gràcies a aquestes reivindicacions del moviment obrer, però desgraciadament no ha sigut de les obreres”, al mateix temps que ha subratllat que “ara ha de produir-se un canvi que ha de comptar des del primer moment amb homes i dones de forma igualitària, perquè si no no es pot avançar”. El candidat del PSPV-PSOE ha subratllat que “la nostra intenció és que el nou govern valencià avance clarament en la igualtat, perquè hem de viure, treballar i decidir de forma conjunta”.

De la mateixa manera, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha destacat el fet que demà serà la primera vegada que un líder socialista no celebre l’1 de Maig a Madrid “i ho faré a València perquè aquesta és una terra que està patint molt l’assot de la desocupació, de la precarietat laboral i en la qual tenim a un líder, Ximo Puig, que està defensant una recuperació econòmica justa i per a la majoria”. Així, ha destacat que “demà reivindicarem que altre camí és possible a la Comunitat Valenciana i que s’ha d’escriure amb les sigles del PSPV i del que serà el pròxim president de la Generalitat, Ximo Puig”.

Sánchez ha destacat que la reforma laboral del PP ha aconseguit que, per primera vegada a Espanya, “la població activa femenina està caent, molt per sota de l’objectiu de la Unió Europea”, mentre ha subratllat que, perquè aquestes xifres cresquen, “els homes hem de canviar la nostra cultura en el repartiment de tasques i conciliar de forma més equilibrada, però també hem d’acabar amb les retallades que afecten de forma directa a l’estat del benestar”. En aquest sentit, ha afirmat que “si Rajoy ha sigut el que ha ajustat els comptes contra l’Estat del benestar a Espanya, Fabra ha fet clarament el mateix a la Comunitat Valenciana”. Per açò, ha anunciat diverses mesures encaminades a propiciar una recuperació econòmica justa com l’aprovació d’una llei d’igualtat salarial “perquè homes i dones cobren el mateix”, així com una llei de quotes perquè en quatre anys almenys el 40% dels integrants dels consells d’administració espanyols tinguen nom de dona.

Per la seua banda, la secretària d’Igualtat del PSOE, Carmen Montón, ha destacat que “sabem perfectament que les dones tenen les de perdre amb aquestes polítiques d’austericidi i no solament ens indignen les retallades en salaris, sinó també en l’estat del benestar, que ens fa sobrecarregar les nostres motxilles”. Per açò, ha reivindicat la visibilitat de les dones i la igualtat real en tots els àmbits “perquè som la meitat del cel, de la terra i hem de ser la meitat del poder”. Al mateix temps, el candidat del PSPV-PSOE a l’alcaldia d’Alacant, Gabriel Echávarri, ha recordat que els socialistes, a nivell municipal, promouran un segell de qualitat en igualtat en el sector empresarial.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE