150623 Puig Alicante

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat ha recordat que la situació econòmica de la Comunitat no és fàcil però treballaran per a aconseguir que els valencians siguen “uns ciutadans de primera”

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que el dijous es realitzarà el debat d’investidura on plantejarà el seu projecte de govern per a la Comunitat durant els pròxims anys i ha afegit que el seu discurs serà compromès amb “la nostra voluntat de govern honrat i eficaç però al mateix temps de reivindicació en el comportament del govern d’Espanya”. En aquest sentit, ha advertit que “no anem a consentir que se’ns seguisca marginant i discriminant, si Montoro pensa que pot continuar insultant la intel·ligència dels valencians que s’oblide perquè no volem ser més que ningú però tampoc menys que ningú”. “Volem els mateixos recursos que els altres per a fer possible que els valencians tinguen serveis públics de qualitat en educació, sanitat i serveis socials”, ha indicat.

D’aquesta manera, ha indicat que el debat d’investidura estarà marcat per l’Acord del Botànic que intenta “donar estabilitat al govern i també donar una mirada de futur a la Comunitat per a recuperar el pes dels ciutadans, una societat oberta i inclusiva perquè ningú es quede al marge”. No obstant açò, ha destacat que no serà fàcil per la situació econòmica en la qual es troba la Generalitat amb “números més que rojos” però “des de la convicció del treball ben fet i l’exigència al govern d’Espanya anem a aconseguir que els valencians siguen uns ciutadans de primera”.

A més, ha alertat que el nou govern haurà d’alçar diverses hipoteques, d’una banda, “la hipoteca moral, haurem de fer un gran exercici d’autoestima en positiu i no de cartó-perda, caldrà realitzar un projecte de valor reputacional basat en el treball, en la competitivitat, en les nostres empreses i treballadors”. D’altra banda, la hipoteca econòmica, “lluitarem contra ella amb un govern eficient, eficaç i sense balafiaments però també exigint a Madrid el que ens correspon, tant les inversions com en el finançament”.

“La Ciutat de la Llum ha de ser un far potent de la nostra indústria audiovisual”

Així s’ha manifestat després de visitar la Foguera Oficial de les festes de Sant Joan on ha destacat que la “va veure nàixer” quan va estar en el taller de l’artista amb Pedro Sánchez i ha assenyalat que veure-la “en tota la seua esplendor és molt emocionant”. A més, ha lloat la “gran creativitat i el sentit que té en unir el foc amb el mar en aquesta ciutat oberta d’Alacant”. En aquest sentit, ha assenyalat que a partir d’ara la relació amb la ciutat “serà positiva i fluïda pel benefici general dels ciutadans” perquè “l’important no és qui siga alcalde sinó que les institucions siguen fortes al servei dels ciutadans”. “No volem partiditzar les institucions perquè durant massa temps van estar segrestades pel PP, no volem ser absolutistes els ciutadans han dit que han d’haver-hi governs plurals”, ha indicat.

Per açò, ha assenyalat que treballarà conjuntament perquè les inversions es facen de “manera raonable” i ha expressat el seu compromís de recuperar la Ciutat de la Llum perquè “no es pot quarterar, ha de ser un far potent de la indústria audiovisual valenciana i del projecte cultural”. Segons ha assenyalat, Alacant ha de “formar part del projecte de Comunitat” i ha afegit que “els grans esdeveniments d’aquesta Comunitat són les festes com les Fogueres que cal potenciar perquè són de gran atractiu econòmic, social i identitari”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE