170930 Ximo Puig Educación Y Bienestar Social
  • El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE demana als grups polítics i la comunitat educativa “aprofitar l’espai de consens per a consolidar unes lleis de futur”

 

  •  El líder dels socialistes valencians s’ha reunit hui amb regidores i regidors socialistes d’Educació i Benestar Social de la Comunitat per a analitzar “els avanços socials que hem aconseguit i els projectes de futur”
La proposició de Llei de Plurilingüisme, que ahir van presentar els grups del Botánic en les Corts valencianes, suposa “una extraordinària notícia per a avançar en la gran aliança per l’educació pública valenciana”. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha fet aquestes declaracions hui en Blanqueries abans de la reunió que ha mantingut amb regidores i regidors socialistes d’Educació i Benestar Social. Sobre la norma educativa proposta per socialistes, Compromís i Podemos ha valorat que és una iniciativa per a “fer de la llengua un espai de trobada i mai de conflicte”.

Per al líder dels socialistes valencians “estem davant l’oportunitat que tots els grups polítics, socials i tota la comunitat educativa siguem capaços de consolidar unes lleis que ens permeten en el futur arribar a objectius com la superació del fracàs escolar i al fet que tots els xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana sàpien castellà, valencià i anglès”. En paraules de Ximo Puig, “és moment d’aconseguir que la Comunitat siga una comunitat educadora en tots els sentits”.

Hui Ximo Puig ha acudit en Blanqueries a la reunió de treball que la secretària de Justícia Social, Concha Andrés, i Educació, Inma Sánchez, han mantingut amb més de mig centenar de regidores i regidors del PSPV a la Comunitat. La trobada ha servit per a analitzar “els avanços socials que hem fet fins ara des del Govern de la Genralitat” i però, sobretot, ha matisat dirigent socialista, “per a parlar dels nous projectes que impulsem i el nostre intent objectiu perquè la Comunitat Valenciana siga la Finlàndia del Mediterrani, també en termes educatius”.

1-O
Preguntat sobre la situació a Catalunya, el president de la Generalitat s’ha mostrat esperançat que la de demà iga una jornada en la qual “no ens hàgem de penedir de res, que cadascun expresse la seua opinió i la convivència es garantisca”. En qualsevol cas, ha matisat, “demà despús-demà i el següent hem de parlar. Cal dialogar, cercar una eixida concertada a aquest conflicte perquè efectivament el problema territorial a Espanya no és només Catalunya”. El secretari general del PSPV-PSOE ha considerat necessari “resetejar l’Estat, des del diàleg i atenent a totes les posicions, sense cap tipus de maniqueisme ni de frustració posterior per no haver aconseguit el que un volia”, perquè “només podem arribar a acords si estem disposats a cedir”.

Davant el problema català Ximo Puig ha indicat que “la llei sorgeix de la política i es pot canviar, però cal canviar-la a través dels mecanismes democràtics” així, ha conclòs: “Espere que tots i totes siguen conscients que la via de la confrontació no arriba a cap lloc, i confie que totes les parts van a ser raonables i que per sobre de la confrontació política està la convivència”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE