Puig CEU

El secretari general del PSPV ha assenyalat que és “necessari deixar l’immobilisme, no cal tenir por al canvi perquè el fonamental és reflotar la democràcia i la convivència per a donar resposta a la desocupació i la desigualtat”

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat avui que “la clau que òbriga la solució de la crisi econòmica i social passa per la resolució de la crisi política i, per a açò, és necessari retornar la credibilitat a la política”. En aquest sentit, Puig ha criticat que vivim “una crisi democràtica profunda” i, davant açò, ha advertit que el “immobilisme és el pitjor per a superar la situació, és necessari donar-li estabilitat a la democràcia i l’immobilisme és un aliat antisistema”.

D’aquesta forma s’ha manifestat Puig durant el I Congrés Internacional sobre Qualitat Democràtica, Bon Govern i Lluita contra la Corrupció, organitzat per la Universitat Cardenal Herrera-CEU i l’Associació Valenciana de Politòlegs, AVAPOL, on ha intervingut en la ponència ‘Propostes de regeneració democràtica’. Al seu judici, hi ha tres causes que han provocat la crisi democràtica “primer, la corrupció i la falta de transparència; en segon lloc, el divorci creixent entre la ciutadania i la política per la patrimonialització dels partits de les institucions; i, finalment, perquè els partits no han sigut capaços de modernitzar-se correctament”.

Davant açò, ha assenyalat que la proposta dels socialistes és realitzar una reforma en profunditat de la Constitució i aplicar mesures per a la modificació de lleis que garantisquen la transparència, així com la reforma de la llei de partits per a millorar la participació política. En aquest sentit, ha recordat que el PSPV-PSOE va presentar fa dos anys propostes per a la reacció democràtica i ara el PSOE ha aprovat a València una declaració amb grans línies per a lluitar contra la corrupció i per la transparència, per a incrementar la participació política dels ciutadans i la reconversió institucional.

“Que s’obligue per llei als bancs a donar la informació dels comptes en paradisos fiscals”

Així, ha citat algunes iniciatives socialistes per a obrir el parlament perquè ha de tornar a ser el “centre d’operacions” per a evitar casos com el de RTVV, la F1 o la Fira València, ja que, no és possible que hi haja “clàusules secretes i de confidencialitat”. A més, també ha destacat com a “fonamental” que figure el finançament il·legal dels partits en el codi penal i ha afegit que s’han de fer les modificacions necessàries perquè “els que han robat, els corruptes, retornen els diners a les arques públiques” o que es modifique la llei d’indult perquè “cap persona condemnada per corrupció siga indultada”. D’altra banda, Puig també ha anunciat que el PSOE va a proposar que es modifique la llei de blanqueig perquè s’obligue als bancs a donar tota la informació dels seus clients en comptes en l’estranger i en paradisos fiscals”.

“La democràcia solament es combat amb més democràcia”

Per a Puig, “la democràcia solament es combat amb més democràcia” i per a açò ha plantejat, entre altres mesures, que es realitzen primàries obertes en tots els partits, es quantifique econòmicament les mesures dels programes electorals o que s’augmente la participació ciutadana a través de les ILP oferint més facilitats per a la seua presentació i, a més, que “es puguen debatre, com a mínim”.

Finalment, el dirigent socialista també ha apostat per la “reconversió institucional” on s’ha d’abordar el “encaix federal” així com la “igualtat de drets i la protecció dels serveis públics essencials”, per a açò, els socialistes plantegen la creació d’un Fons de Garantia per a mantenir aquestes prestacions. En aquest sentit, també ha assenyalat que és necessària una reforma de l’administració general de l’Estat perquè “no pot ser que hi haja duplicitats enormes” i, davant açò, ha apuntat que les autonomies han de definir i decidir sobre les institucions de segon rang com les diputacions.

“Ha arribat el moment de deixar l’immobilisme, no cal tenir por al canvi, cal buscar els màxims consensos possibles, perquè el fonamental és reflotar la democràcia i la convivència per a donar resposta a la desocupació i la desigualtat”, ha conclòs Puig.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE