Unknown 3
 Eduardo Madina i José Carlos Díez destaquen el treball dels socialistes valencians així com les seues aportacions per al debat nacional del PSOE

Més de 800 participants s’han inscrit en la Convenció que fins demà diumenge reuneix a polítics, economistes, catedràtics i societat civil per a debatre sobre el millor projecte per a la societat valenciana

“Hui ací estem davant un debat fonamental per al que va a ser l’orientació del partit socialista en el futur. Molt més allà del nominalisme el que a nosaltres ens importa és el quin i la Via Valenciana és açò començar pel quin i després ja veurem el qui”, ha assenyalat el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE Ximo Puig instants abans d’assistir al Diàleg “Renovar la socialdemocracia” en el qual han participat el diputat en el Congrés i coordinador de la Ponència Política del PSOE, Eduardo Madina, i José Carlos Díez, professor de la Universitat d’Alcalá i també coordinador de la Ponència Econòmica del PSOE. En este sentit ha insistit que “la política de continguts deu estar davant de la política de l’espectacle” i d’ací la proposta dels socialistes valencians per a dur a terme una Convenció d’Idees “com a gran oportunitat per a ressituar la socialdemocracia i el socialisme a la Comunitat però també”, ha incidit Puig, “aportant el que puguem al debat d’Espanya”.

Ximo Puig s’ha mostrat molt satisfet per l’alta participació que estan tenint totes les taules de treball el que indica, segons ha assenyalat Puig, “que sí hi ha una voluntat de repolitización, que la ciutadania sí va a prendre cada vegada més decisions en l’àmbit que li incumbeix, en la construcció de la societat i dels nous models democràtics”. De fet, la Convenció ha registrat ja més de 800 inscrits que, durant tres dies participen en les més de 30 ponències previstes. Al llarg de les tres jornades polítics, acadèmics, economistes i representants de la societat civil, sindicats, així com membres del Govern valencià com el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, la de Sanitat, Carmen Monton, assisteixen a les jornades.

Per la seua banda el diputat en el Congrés i coordinador de la Ponència Política del PSOE, Eduardo Madina, ha qualificat de “molt oportú” el debat que durant este cap de setmana està celebrant el PSPV i que ha assenyalat “ocorre en un moment d’un debat importantíssim a nivell federal de tota Espanya del PSOE”. De la mateixa manera ha destacat el paper del partit socialista a la Comunitat sense el qual, ha assenyalat, “el futur del PSOE no s’entén”. “Estem esperant les seues aportacions, les seues idees i la seua força perquè el futur del PSOE es va a escriure en part important per l’aportació dels socialistes valencians i de Ximo Puig, especialment”.

Sobre la situació del país, Madina ha apuntat la necessitat de prendre decisions clau sobre el futur que han de passar per un PSOE fort, al servei de la generació d’ocupació, de la competitivitat de la nostra economia, de la cohesió social, del bon funcionament dels serveis públics i de les llibertats dels ciutadans i ciutadanes”. “Est és el repte que tenim per davant i és sobre el qual estem debatent en l’elaboració de la ponència marque per al pròxim Congrés Federal” ha explicat.

Per la seua banda, el professor de la Universitat d’Alcalá, José Carlos Díez, ha destacat que la Comunitat Valenciana s’ha convertit en una “de les més dinàmiques de la península” amb una “creació d’ocupació més intensa, pròxima al 4%” i amb un Govern com el de Ximo Puig “plural, honest i que gestiona l’economia millor que el Govern anterior”. En aquest sentit, ha explicat que el debat d’idees del diàleg baix el títol “Renovar la socialdemocracia”, se centrarà fonamentalment en “com mantenir la creació d’ocupació creant ocupacions de qualitat, amb empreses més innovadores i millor gestionades perquè hi haja salaris i ocupacions dignes”. És més, ha apuntat que açò és necessari també perquè “es puguen pagar pensions dignes”, ja que, segons ha indicat, “la inflació a Espanya està al 3% i el Govern central ha congelat les pensions, per tant, els pensionistes enguany van a ser un 3% més pobres”. Davant açò, ha indicat que aquest “no és el model que volem els socialistes, a treballar per una economia que puge salaris i augmentar la recaptació de la seguretat social”.

Taules de treball

La jornada de treball ha començat sobre les 10 del matí amb tres taules de treball que han debatut sobre “Ocupació, creixement i model econòmic”; “Redistribució i igualtat d’oportunitats”; i “Valencianisme i Federalisme”. Un total de 18 ponents han pres la paraula en les taules de treball en les quals s’han tractat diferents problemàtiques com la invisibilitat valenciana fóra de la Comunitat que no ha sigut solament política sinó també empresarial i sindical. D’altra banda en la taula sobre economia s’han afrontat els reptes sobre la importància d’incrementar la productivitat del nostre teixit productiu com a clau per a augmentar la renda per càpita, els salaris o sostenir les pensions. Un altre de les matèries sobre les quals s’ha debatut ha sigut sobre la redistribució i igualtat d’oportunitats així com la situació de l’Estat de Benestar.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE